Vergés replica a Simón: «Qui sap el que passa a Catalunya som nosaltres»

La consellera de Salut nega que hi hagi algun brot en territori català i assegura que el ball de xifres es deu a un «decalatge» en el procés de verificació de la causa d'aquestes morts

La ’consellera’ de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, en una rueda de prensa el 4 de mayo.

La ’consellera’ de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, en una rueda de prensa el 4 de mayo. / MARC BATALLER

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha replicat al coordinador del Centre d’Emergències i Alertes Sanitàries, Fernando Simón, que és el Govern qui disposa de les dades necessàries per identificar qualsevol rebrot i ha negat que la pandèmia s’estigui estenent en algun punt del territori català: «Qui sap el que passa a Catalunya som nosaltres».

Notícies relacionades

Simón va expressar preocupació pel ball de xifres en les dades que la Generalitat facilita al Ministeri de Sanitat, que va associar a «una zona concreta» al constatar que hi havia un increment notable de morts a Barcelona. Segons Vergés, aquesta pujada es deu a un «decalatge» en el procés de verificació de la causa d’aquestes morts. «És una qüestió de tempos», ha assegurat.

En una roda de premsa telemàtica, la consellera ha defensat que «no hi ha cap rebrot» i que, en qualsevol cas, no seria necessari que el Ministeri de Salut l’advertís perquè els professionals de la Generalitat ja analitzen l’evolució de la Covid-19. «No esperaríem que ningú ens faci la feina», ha afirmat, i ha dit que «no esperem consens per fer el que creiem que és de la nostra responsabilitat». «Nosaltres treballem per a la ciutadania, no per al ministeri», ha etzibat la consellera.