12 HORES CADA DIA

Jordi Sànchez podrà sortir de presó per treballar cinc dies a la setmana

L'expresident de l'ANC tenia autorització per exercir voluntariat fora de la presó, però l'estat d'alarma va obligar a suspendre aquest permís

getthumbsbyfilename

getthumbsbyfilename

2
Es llegeix en minuts
Efe

L’expresident de l’ANC, Jordi Sànchez, podrà sortir cinc dies a la setmana de la presó de Lledoners (Barcelona), on compleix la seva condemna pel procés, després que el centre l’hagi autoritzat a treballar fora del recinte penitenciari en virtut de l’article 100.2.

Com ha informat el Departament de Justícia, Sànchez té ara amb permís per sortir cinc dies a la setmana durant dotze hores després d’haver presentat una oferta laboral, activitat que se sumarà al voluntariat que exercia fins al moment i que compta amb l’aval del jutjat de vigilància penitenciària.

Restriccions per l’estat d’alarma

De fet, Sànchez tenia autorització per exercir voluntariat fora de la presó, però les restriccions de moviment per l’estat d’alarma van obligar a suspendre aquest permís fins al 8 de maig, quan la conselleria el va reprendre.

Ara, la junta de tractament de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada (Barcelona), ha acordat acceptar la proposta de Sànchez d’ampliar el seu règim penitenciari perquè també pugui sortir a treballar, cosa que encara ha de rebre el vistiplau del jutjat de vigilància penitenciària.

L’exconsellera Bassa

El cas de Sànchez és similar al de l’exconsellera de Treball Dolors Bassa, que tenia sortides autoritzades per cuidar-se de la seva mare anciana. L’article 100.2 li van adaptar a finals de l’abril passat perquè pogués treballar fora del recinte penitenciari en una entitat que presta serveis essencials.

La modificació dels permisos de Sànchez arriba el mateix dia en què la Fiscalia s’ha oposat als canvis en les condicions del 100.2 de Bassa al considerar que l’àrea laboral no està relacionada amb el delicte de sedició i malversació pel qual va ser condemnada per l’1-O i que tampoc hi ha constància que hagi dut a terme cap tractament per rectificar la seva conducta.

Sànchez ha sigut un dels presos del procés que s’ha vist obligat a quedar-se a la presó durant l’emergència sanitària ja que els seus permisos eren per exercir voluntariat, una activitat que la conselleria va restringir durant diverses setmanes, a diferència d’alguns exconsellers que sí que van poder reprendre les seves sortides malgrat l’estat d’alarma al comptar amb ocupació a l’exterior.

Notícies relacionades

Per això, el Departament va posar com a condició que els interns acreditessin que l’empresa per a la qual donaven servei laboral continuava oberta i havia reprès la seva activitat durant el confinament.

Els presos als quals es permet sortir, una vegada tornen a la presó a passar la nit, no poden compartir espai ni estar en contacte amb altres presos que no hagin tingut de permisos, una mesura per evitar la propagació del coronavirus dins dels recintes penitenciaris. EFE