euskadi

EH Bildu rebutja, però no condemna, l'atac a la casa de Mendia

La seva actitud va impedir una declaració institucional del Parlament basc

rosas50686283 idoia mendia pedro sanchez isabel celaa patxi lopez200301115921

rosas50686283 idoia mendia pedro sanchez isabel celaa patxi lopez200301115921 / H Bilbao

1
Es llegeix en minuts

La negativa d’EH Bildu a utilitzar el terme ‘condemna’, que la coalició plantejava substituir pel d’’enèrgic rebuig’, ha impedit al Parlament basc aprovar una declaració institucional sobre l’atac d’aquest dimarts passat contra la vivenda de la secretària general del PSE-EE, Idoia Mendia, un text que finalment ha adoptat la forma de declaració política, recolzada pel PNB, els socialistes, Elkarrekin Podem i el PP.

Els grups de la Cambra autonòmica han mirat de consensuar una declaració de condemna d’aquest atac, en el qual desconeguts van llançar pintura vermella i octavilles amb la paraula «assassina» a la vivenda de Mendia.

Els pamflets, igual com les pintades que han aparegut en les últimes setmanes en seus de diversos partits polítics, al·ludien a la vaga de fam del pres d’ETA Patxi Ruiz i demanaven l’amnistia total per als reclusos de la banda.

Notícies relacionades

No obstant, i igual com ha ocorregut en moltes altres ocasions, l’ús del terme ‘condemna’ en lloc del de ‘rebuig’ ha tornat a impedir que EH Bildu s’afegís al text consensuat per la resta de formacions. No obstant, la interpretació de l’ocorregut en el transcurs de les converses varia en funció d’una o una altra formació.

D’aquesta manera, des del PNB s’ha retret a la coalició que s’hagi negat a condemnar l’ocorregut i se l’ha instat a censurar «sense embuts» l’atac perpetrat contra el domicili d’Idoia Mendia. Per contra, EH Bildu ha assegurat que són altres formacions les que, al negar-se a utilitzar el terme ‘rebuig’ en lloc del de ‘condemna’, han actuat per «interessos partidistes» i amb l’objectiu d’«estigmatitzar» la coalició.

Temes:

EH Bildu