«sense distància social»

Ábalos acusa Ayuso de convocar manifestacions per «enderrocar» el Govern

S'equivoquen els que pensen que són només «quatre rics passant la tarda», replica la presidenta de Madrid

zentauroepp53440825 varias personas se manifiestan en la puerta de la sede del p200517213819

zentauroepp53440825 varias personas se manifiestan en la puerta de la sede del p200517213819 / Joaquin Corchero Europa Press

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El ministre de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, ha acusat aquest dilluns la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, de «convocar manifestacions al carrer sense cap distància social» no amb l’objectiu de «reivindicar o protestar», sinó amb «un sol propòsit: tombar el Govern».

En una entrevista en ‘Los desayunos de TVE’, el ministre ha instat la presidenta regional a actuar com «un governant responsable». «Ha d’estar pensant en com millorar les coses i no com empitjorar-les», ha asseverat. En aquest sentit, Ábalos ha assenyalat que «insistir a obrir centres d’atenció primària» per comptar amb un sistema preventiu i «garantir recursos necessaris» per si hi hagués un rebrot «és molt més eficaç des del punt de vista sanitari» que convocar les persones a manifestar-se.

Aquest diumenge, una multitud de persones van protestar en diferents punts del país contra la gestió del coronavirus per part de l’Executiu central i van demanar la dimissió del president del Govern, Pedro Sánchez, amb cassoles, cartells i crits que expressaven malestar amb l’acció política davant la crisi sanitària.  «És evident que aquest llenguatge i aquestes manifestacions responen al llenguatge polític. Qualsevol persona a Espanya que no tingui interès en una opció política sap perfectament quina és la situació d’Espanya i de Madrid, que es va convertir en l’epicentre de la pandèmia», ha dit Ábalos.

Ayuso: no són «quatre rics passant la tarda»

Per la seva banda, Ayuso ha dit aquest dilluns que s’equivoquen els que pensen que les manifestacions contra el Govern són només «quatre rics passant la tarda». «Pensen que són quatre rics, a més, ho fan així per intentar fomentar una lluita de classes, com sempre, que són allà com passant la tarda. No s’estan adonant del mal que estan causant en les economies de tota la Comunitat», ha manifestat en una entrevista a ‘Telecinco’.

Notícies relacionades

«El que hem de fer ràpid és treure aquestes persones d’aquesta situació perquè la immensa majoria dels ciutadans no volen ser en una cua perquè els donin una caixa de menjar. La immensa majoria dels ciutadans volen recuperar la seva vida d’abans de la Covid», ha remarcat.

A més, el PP que dirigeix Pablo Casado «entén» les manifestacions, davant la «indignació» i l’«enuig» de «molts espanyols» per la seva gestió en la crisi del coronavirus. Al seu parer, els ciutadans tenen dret a expressar la seva «insatisfacció» contra l’Executiu, que està «fent molt malament les coses» i ha «mentit sistemàticament».