CRISI LOCAL

PSC i els comuns de Castelldefels trenquen el seu pacte de govern

L'alcaldessa socialista reparteix les carteres d'una regidora trànsfuga

undefined48643508 imatge de maria miranda amb la vara d alcaldessa aquest 15 d200515163436

undefined48643508 imatge de maria miranda amb la vara d alcaldessa aquest 15 d200515163436 / Alex Recolons

1
Es llegeix en minuts

El PSC i Movem En Comú Podem han trencat el pacte de govern a l’Ajuntament de Castelldefels (Barcelona) després que l’alcaldessa, Maria Miranda (PSC), firmés aquest dimarts un decret que retira als comuns les regidories de Vivienda, Comerç, Serveis Socials i Dependència, que mantenia la regidora Ana Quesada.

La decisió de firmar el decret s’ha pres «de manera unilateral i sense consensuar-se, segons fonts de Movem Castelldefels».

Quesada va abandonar recentment Movem En Comú Podem tot i que mantenia l’acta de regidora. A causa d’aquesta situació, i d’acord amb el Pacte Antitransfuguisme del govern local, aquestes àrees s’han acabat repartint entre la resta de socis de govern (PSC, ERC i JxCat). Totes aquestes forces es van unir en un pacte després de les eleccions municipals per impedir que governés el PP, el partit més votat.

Amb aquesta decisió, el mapa polític municipal queda de la següent manera: PSC (6), ERC (4) i JxCat (1) governaran en minoria, mentre que el PP (8), MOVEM (3), Cs (2) i la regidora no adscrita Quesada estaran a l’oposició.

Rebuig dels comuns

La portaveu de Movem En Comú Podem de Castelldefels i coordinadora dels Comuns, Candela López, ha rebutjat la decisió de l’alcaldessa, Maria Miranda, ja que «es tracta d’àrees que s’havien atorgat en les negociacions de l’acord de govern i que formen part de les seves prioritats polítiques».

Pes polític

Notícies relacionades

«L’alcaldessa finalment ha accedit a complir el Pacte Antitransfuguisme, però ha preferit ignorar les parts del pacte que no li agraden, com quan assegura que les formacions afectades per un cas de transfuguisme no poden veure reduïdes les seves competències o el seu pes polític, ja que aquest li ve donat pel recolzament rebut per part de la ciutadania en les eleccions», ha lamentat.

Movem En Comú Podem s’havia obert a renegociar una nova organització del cartipàs municipal però la decisió de Miranda ha provocat la seva sortida de l’ajuntament, que es formalitzarà una vegada acabi l’estat d’alarma i que deixa en minoria el govern local, tot i que asseguren que «Castelldefels no serà Badalona, i que en cap cas donaran l’alcaldia al PP».