Casado i Arrimadas, líders en sintonia

Els dirigents del PP i Cs intenten rebaixar la tensió entre els seus partits després dels problemes a Madrid d'Ayuso i Aguado

undefined53429091 graf5994  madrid  15 05 2020   el presidente del pp  pablo c200515210834

undefined53429091 graf5994 madrid 15 05 2020 el presidente del pp pablo c200515210834 / PP DAVID MUDARRA

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

Els màxims dirigents del PP i de Ciutadans, Pablo Casado i Inés Arrimadas, van intentar aquest divendres tirar aigua sobre l’incendi que tenen a la Comunitat de Madrid els seus respectius líders autonòmics. Els dos partits governen en coalició i la presidenta, Isabel Díaz Ayuso, i el seu vicepresident, Ignacio Aguado, passen per una greu crisi de confiança arran de les informacions sobre l’aparthotel de luxe que la cap de l’Executiu ocupa des del 16 de març. 

Casado i Arrimadas van mantenir a la tarda una reunió telemàtica de més d’una hora de durada i en van informar en un comunicat conjunt per escenificar la seva sintonia. El balanç de la col·laboració a Madrid i en altres governs autonòmics, van escriure, és «molt positiu». 

La seva relació difereix molt de la que mantenen a la capital Ayuso i Aguado. Fonts del Govern regional assenyalen directament el vicepresident de ser darrere de la filtració de la notícia a la revista ‘Vanity Fair’, que dilluns va publicar que Ayuso està allotjada en un apartament de la cadena Room Mate, de Kike Sarasola. L’empresari va cedir (de manera altruista, insisteix ell mateix) sis establiments per a personal sanitari i persones grans durant la pandèmia. Però la publicació al Portal de Contractació de la Comunitat d’un contracte de la Conselleria de Polítiques Socials sobre la prestació de serveis sociosanitaris en què apareixia com a adjudicatari Room Mate va trencar encara més la confiança entre els dos polítics. 

Aquesta conselleria està en mans de Ciutadans i el contracte, segons l’Executiu, va ser un error. Estava malament l’adjudicatari i l’import, afirmen. Havia de ser de 240.443 euros i no de 565.749. I hi havia de sortir la Coordinadora del Tercer Sector en comptes de Room Mate. 

El conseller de Polítiques Socials, Alberto Reyero, va anunciar el cessament del treballador que va cometre l’«error humà» de penjar el contracte. Però aquesta decisió no satisfà Ayuso, que ha anunciat una investigació i ha avisat que «un conseller unilateralment no pot destituir un alt càrrec». Fonts del seu equip van apuntar que el cessament es debatrà en el Consell de Govern de la pròxima setmana. 

No és una «ganga»

La presidenta madrilenya va continuar aquest divendres defensant la seva decisió de seguir a l’aparthotel, a la plaça d’Espanya, malgrat la polèmica. Hi va anar quan va anunciar que s’havia contagiat de la Covid-19, el 16 de març, per, segons ha argumentat, no encomanar els seus veïns, viure més a prop del despatx oficial (a Sol) i poder treballar en un lloc «digne». El seu pis és petit, afegeixen els seus col·laboradors. 

En un missatge a Twitter va assegurar que el seu allotjament actual no és «de luxe» ni és una «ganga» ni «l’hoteler ha fet negocis amb la comunitat». «Es tracta d’una campanya per ocultar el desastre en què han ficat Espanya: així no hi ha desastre, hi ha un apartament», va escriure.

Notícies relacionades

La polèmica continuarà, com a mínim, fins que l’abandoni, una cosa que, segons fonts de l’equip de Casado, passarà d’aquí a «unes setmanes». Mentrestant, ell i Arrimadas intenten mantenir la bona relació entre els dos partits, que es presentaran junts en les eleccions autonòmiques basques.