LA GESTIÓ DEL CORONAVIRUS

El Govern canvia el to i celebra que Sánchez escolti les seves propostes de desescalada

«La col·laboració és més útil que la imposició», assenyala Budó, «satisfeta» que s'hagi acceptat desconfinar per regions sanitàries

undefined53257081 pla mitj  de la consellera de la presid ncia i portaveu del 200428164647

undefined53257081 pla mitj de la consellera de la presid ncia i portaveu del 200428164647 / Ruben Moreno Presidencia

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Govern ha deixat per un dia les crítiques al Govern de Pedro Sánchez i mostrat la seva satisfacció perquè l’Executiu espanyol hagi acceptat desconfinar Catalunya per regions sanitàries i no per províncies i assumir la proposta que, de moment, només tres d’aquestes passin a la fase 1: Terres de l’Ebre (Tarragona), Camp de Tarragona (Tarragona) i Alt Pirineu-Aran (Lleida).

«La col·laboració és més útil que la imposició», ha sentenciat Meritxell Budó, consellera de la Presidència, una dinàmica que espera que es mantingui en les pròximes setmanes. L’Executiu català està, segons el seu portaveu, «satisfet» amb el desconfinament per regions sanitàries. «Aquesta és la via. Una informació detallada i en un temps prudencial. Anar un pas endavant per informar dels canvis de fase. Ho agraïm», ha coincidit el conseller d’Interior, Miquel Buch, que el dia anterior havia acusat el Govern de coalició de treballar de manera «precipitada i desordenada». 

Notícies relacionades

Això sí, malgrat el canvi de to, al ser preguntada sobre això, Budó ha tornat a demanar que se’ls tornin les competències per gestionar directament la desescalada. «No veiem cap mesura que ens faci pensar que la deriva centralista no sigui així. Volem reconeixement i devolució de competències».

PCRs en els CAPs

Per la seva part, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que a partir de dilluns s’activarà un «protocol nou» en el qual els centres d’atenció primària podran fer tots els tests «que siguin necessaris». «Les proves PCR per detectar contagis seran accessibles a l’atenció primària i es farà un seguiment via telemàtica i telefònica a tots els que tinguin la simptomatologia». Vergés ha evitat assenyalar quan demanaran que la resta de regions sanitàries catalanes canviïn de fase. «Ni volem avançar-nos ni donar dates. Anem bé a tot el país i l’evolució és l’esperada».