García Egea remarca que hi ha 24 hores

Díaz Ayuso, Feijóo i Moreno volen que el PP doni una última pròrroga a l'alarma

El partit de Casado no recolzarà l'aprovació del nou decret del Govern

rosas52474297 feijoo pablo casado200301142049

rosas52474297 feijoo pablo casado200301142049 / Ballesteros

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Els principals presidents autonòmics del PP aposten per acceptar una última pròrroga de l’estat d’alarma, fins a gairebé finals de maig, davant l’actitud de la direcció nacional de partit de «no recolzar» l’aprovació d’aquest nou decret del Govern.  Tant la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, com el president gallec, Alberto Núñez Feijóo, s’han manifestat en les últimes hores en aquest sentit, i també la Junta d’Andalusia, que presideix Juanma Moreno, situa en el seu pla de desescalada el final de l’estat d’alarma per a finals d’aquest mes. 

Mentre l’actitud pública de Gènova és la que es mou entre el no i l’abstenció a la pròrroga de l’estat de l’alarma, que es vota demà en el Congrés, les opinions d’aquests barons obren la porta que el PP actuï finalment com en els debats dels decrets anteriors.

En les pròrrogues prèvies de l’estat d’alarma, iniciat el passat 14 de març, Casado sempre hi va votar a favor tot i que amb reiterades advertències al Govern perquè rectifiqués la seva gestió davant de la crisi pel coronavirus i puntualitzant que el seu recolzament tindria una data límit.

Madrid, Galícia i Andalusia

Per a Ayuso es podria donar al Govern «els últims quinze dies» per mantenir l’estat d’alarma i que la sortida de la població es produeixi «amb les millors garanties» de la situació actual de confinament, tot i que ha insistit que aquest estat excepcional ha d’acabar «al més aviat possible» perquè es reactivi l’economia. 

Per la seva part, Núñez Feijóo ha admès que el Govern pot ser que «necessiti temps per organitzar-se», una cosa que considera que és «més comprensible» que les raons que han exposat públicament fins ara per prorrogar l’estat d’alarma.  Nuñez Feijóo, després de rebre una trucada de la vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, per informar-lo sobre la situació, ha destacat, a través d’un missatge en el seu compte de Facebook, que «el primer és la salut i no s’ha de deixar d’actuar» però ha advertit que no es pot prolongar «sine die» l’estat d’alarma.

Des d’Andalusia, una altra de les comunitats governades pel PP, el pla de desescalada dissenyat pel Govern de Juanma Moreno reclama que l’estat d’alarma «no es prolongui més enllà de finals de maig o principis de juny», cosa que encara deixaria marge almenys per a una pròrroga més, després de l’actual, que finalitza el 10 de maig.

Gènova 13: 24 Hores

Notícies relacionades

Malgrat indicar que el gabinet de Sánchez no mereix confiança, el secretari general del PP, Teodoro García Egea, ha remarcat que «hi ha 24 hores per negociar» i que «ara toca» moure’s al cap de l’Executiu.

«Ahir la resposta del Govern central als nostres plantejaments va ser enviar-nos Ábalos i Echenique a amenaçar-nos, a realitzar aquests xantatges que ells solen utilitzar, però tenim clar que no podem permetre que Sánchez segueixi còmode perquè tot Espanya segueixi confinada i sense tenir com ell diu, un pla B», ha asseverat.