Vergés insisteix que el Govern central «no posarà pegues» a desconfinar per regions sanitàries

El Govern estudiarà les opcions que planteja Salut però manté la decisió de desescalar per províncies

jmexposito53135285 pla curt de la consellera de salut  alba verg s durant amb e200418105641

jmexposito53135285 pla curt de la consellera de salut alba verg s durant amb e200418105641 / Miquel Codolar

1
Es llegeix en minuts
Agencias

La consellera de SalutAlba Vergés, ha insistit aquest dilluns que el Govern central «no posarà pegues» a gestionar el desconfinament per regions sanitàries i ha assegurat que «així ho han dit» des de la Moncloa.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, ha afegit que el Ministeri de Sanitat «no decideix res fins a última hora», preguntada per la polèmica sobre si s’havia acceptat ja o no la proposta del Govern. «No hi ha res més que poder acceptar les propostes», ha etzibat.

Notícies relacionades

El Ministeri de Sanitat, que dirigeix Salvador Illa, va negar ahir haver acceptat la petició perquè Catalunya utilitzi les regions sanitàries i no les províncies com a marc de referència per a la desescalada del confinament pel Covid-19, com havien assegurat prèviament fonts de Salut. «S’ha quedat a estudiar les propostes que es plantegin», van afirmar fonts pròximes a Illa. El Govern va recordar que l’opció d’estudiar propostes alternatives a les províncies es preveu en el BOE publicat aquest diumenge, però neguen haver pres alguna decisió sobre això.

D’altra banda, Vergés ha criticat que l’Estat anunciï dates concretes en la desescalada perquè el calendari «et deixa empresonat» i no té en compte la «frustració» generada si no es pot complir, com podria passar en algunes regions de Catalunya. També s’ha mostrat «molt crítica» amb com s’ha concebut l’estat d’alarma.