INICIATIVA GLOBAL ACT ACCELERATOR

Sánchez defensa que vacunes i tests siguin per a tothom i a un preu assequible

El president remarca el «ferm» compromís d'Espanya amb l'ONU i l'OMS en la recerca de tractaments contra el coronavirus

53212191 60

53212191 60 / BORJA PUIG DE LA BELLACASA (AFP)

1
Es llegeix en minuts
Efe

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha destacat aquest divendres el «ferm» compromís d’Espanya amb l’ONU i l’OMS en la recerca d’eines globals i assequibles per a tothom amb què fer front a la crisi del coronavirus. Sánchez ha reclamat que les vacunes, els tractaments i els tests diagnòstics siguin accessibles per a tots els països i a un preu assequible.

Així ho ha transmès el cap de l’Executiu en el missatge que ha llançat, per videoconferència, de recolzament a la posada en marxa de la iniciativa denominada Act Accelerator, que té per objectiu coordinar esforços tant en la recerca com en la distribució de les mesures necessàries per combatre l’epidèmia.

«Necessitem vacunes, tractaments efectius i tests de diagnòstic ràpids i fiables», assenyala el president en un missatge al seu compte de Twitter, en el qual afegeix que és imprescindible que aquestes eines siguin accessibles per a tothom a un preu assequible.

La col·laboració, «única solució»

La col·laboració de tots és «l’única solució», segueix Sánchez, després de remarcar que s’ha de passar dels esforços individuals als col·lectius per fer front a aquesta crisi i, en aquest sentit, ha reconegut i avalat el lideratge i el paper principal que hi poden jugar l’ONU i l’OMS.

Notícies relacionades

Amb aquest missatge, Sánchez s’ha sumat, igual com altres caps d’Estat i de Govern, a la crida internacional per a la posada en marxa de la iniciativa denominada Act Accelerator per coordinar esforços en la recerca de la vacuna contra el Covid-19, els mètodes de diagnòstic i els tractaments.

El president de França, Emmanuel Macron; la cancellera alemanya, Angela Merkel; el primer ministre britànic, Boris Johnson; el primer ministre italià, Giuseppe Conte; la primera ministra noruega, Erna Solberg, o el president de Corea del Sud, Moon Jae-in, també s’han unit a aquesta iniciativa, juntament amb representants d’organitzacions internacionals.