foto d'un mirall

L'última broma de Rufián a Twitter: posa Casado davant el reflex d'Aznar

El portaveu d'ERC al Congrés ha criticat les «nefastes» paraules de Budó

El portavoz adjunto de ERC, Gabriel Rufián, llega al Congreso de los Diputados para la segunda votación para la investidura del candidato socialista a la Presidencia del Gobierno en la XIV Legislatura, en Madrid (España), a 7 de enero de 2020.

El portavoz adjunto de ERC, Gabriel Rufián, llega al Congreso de los Diputados para la segunda votación para la investidura del candidato socialista a la Presidencia del Gobierno en la XIV Legislatura, en Madrid (España), a 7 de enero de 2020. / Jesús Hellín (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

«S’havia de fer i es va fer». Amb aquestes set paraules, el diputat Gabriel Rufián la ‘tornava a fer’ a Twitter, al provocar la polèmica comparant el president del PP, Pablo Casado, amb l’expresident José María Aznar. 

El portaveu d’ERC al Congrés enviava un missatge en aquesta xarxa social, en el qual adjuntava una fotografia en blanc i negre de Casado mirant un mirall amb Aznar reflectit.

El seu tuit, a més, venia acompanyat per aquestes paraules, amb les quals emulava una broma habitual a internet, en la qual s’utilitza «s’havia de dir i es va dir» per introduir un aspecte polèmic que motivarà multitud de respostes en aquest fil.

D’aquesta manera, Rufián obria el foc, al qual després es van unir altres tuitaires, substituint Aznar per altres personatges, com a hipotètic reflex del líder del principal partit de l’oposició: Santiago Abascal (Vox), Albert Rivera (ex-Ciutadans) i fins i tot el dictador Francisco Franco van ser alguns dels elegits pels internautes, que també van contraatacar amb Rufián posant-lo davant el reflex d’Otegi o Pujol, per exemple.

Dard a Budó

Notícies relacionades

Aquest mateix dijous, Rufián també ha criticat les «nefastes» paraules de la portaveu del Govern català, Meritxell Budó, que va assegurar que si Catalunya hagués sigut independent, «no hi hauria hagut ni tants morts ni tants infectats» perquè haurien iniciat abans el confinament. En concret, Budó va assegurar que la Generalitat, si hagés sigut al capdavant de la crisi a Catalunya, hauria decretat el confinament 15 dies abans. «Probablement no tindríem ni tants morts ni tants infectats, i probablement s’hauria pogut controlar millor aquesta pandèmia», ha assenyalat la dirigent catalana.

En una entrevista en ‘Los desayunos de TVE’, Rufián ha asseverat que no comparteix les seves declaracions. «No em sentiran dir mai res així», ha afegit el polític català. Les paraules de Budó també van ser durament criticades per la portaveu de l’Executiu, María Jesús Montero, que va recordar que la pandèmia del coronavirus és «global» i no entén «de fronteres ni d’ideologies».