pròrroga de l'estat d'alarma

Sánchez convoca patronal i sindicats a la reconstrucció

Els partits no arriben a un acord sobre el format de la comissió parlamentària per al diàleg

JxCat, Vox i la CUP votaran 'no' a la pròrroga de l'estat d'alarma i el PP ho decidirà demà

zentauroepp53195755 pol200422091901

zentauroepp53195755 pol200422091901 / J J Guillen

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

L’agenda de Pedro Sánchez per aconseguir uns Pactes de Reconstrucció social i econòmics continua. El cap de l’Executiu es reunirà aquest dijous amb patronal sindicats per continuar buscant recolzaments que permetin un acord amb tots els actors. Segons va explicar la ministra portaveu del Govern, aquesta cimera és imprescindible «per establir les bases d’una autèntica recuperació», avançant en la reconstrucció del teixit productiu i la protecció de les persones.

Després de pactar amb el líder delPP,Pablo Casado,una comissió parlamentària alCongrésper parlar sobre la reconstrucció amb tots els partits polítics i entrevistar-se amb laFederació Espanyola de Municipis i Províncies(FEMP), Sánchez pretén trobar el consens amb els agents socials. Referent a això, Montero va defensar que és «imprescindible i urgent» consensuar mesures de protecció social per protegir els vulnerables «perquè ningú es quedi enrere». Així com una posició comuna de negociació respecte al conjunt de la Unió Europea. 

Els sindicats acudiran a aquesta cita amb la intenció d’aconseguir aquest acord global, però sobretot defensant un pacte que tingui en compte els treballadors i els més desprotegits, segons ho van anunciar ahir els secretaris generals de CCOOUnai Sordo, i d’UGTPepe Álvarez, en la presentació dels actes de l’1 de maig.

Recolzament parlamentari

Notícies relacionades

Al Congrés dels Diputats de moment no hi ha data perquè arrenqui la comissió parlamentària que permeti estudiar la reconstrucció. En la reunió de la Junta de Portaveus celebrada aquest dimarts les diferents formacions polítiques van decidir continuar analitzant el format en el qual es materialitzi aquesta taula de negociació. Tot apunta que serà la setmana que ve quan laTaula de la Cambrabaixa estudiï les propostes de cada partit i prengui una decisió.

No obstant, abans d’aquest pas, Sánchez s’haurà d’enfrontar a la votació que té lloc avui al Congrés dels Diputats per prorrogar l’estat d’alarma fins al 9 de maig. Aquesta vegada hi haurà més‘nos’que l’última, a causa que JxCat es va posicionar, com Vox i la CUP, en contra de prolongar 15 dies més el confinament ja que es mostren molestos que l’Executiu no permeti a la Generalitat de Catalunya gestionar la desescalada del confinament. A més, el PP va deixar en l’aire el seu sentit del vot a compte d’estudiar en profunditat el text que presenti el Govern per ampliar l’estat d’alarma.