27 maig 2020

Anar al contingut

PEL CORONAVIRUS

Torra crida a continuar amb el confinament «total»

El president demana a la ciutadania sentit «cívic» i responsabilitat

ACN

Torra crida a continuar amb el confinament «total»

GENERALITAT DE CATALUNYA TELEVIS

El President de la Generalitat, Quim Torra, ha reclamat aquesta tarda mitjançant un missatge al seu perfil de Twitter a la ciutadania un «compromís cívic» i seguir el confinament «total» durant aquests dies.

En un tuit, Torra ha explicat que diversos amics l’han alertat de la presència de «més gent al carrer que en dies previs» i ha advertit que això és un «disbarat que podem pagar tots molt car». «Això va de solidaritat amb els altres, de compromís cívic, de compartir sacrificis», prossegueix el cap de l’executiu, que ha avisat que la situació al país és crítica. 

En aquesta línia, aquest dimecres hi ha hagut embussos a la sortida de les grans ciutats amb motiu de l’inici de la Setmana Santa. Per impedir que es tornin a repetir aquestes situacions, la Guàrdia Urbana de Barcelona farà controls de nit entre dijous i diumenge i d’entrada a la ciutat dilluns per evitar desplaçaments a segones residències.

Operació sortida

El tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, ha advertit, en roda de premsa, que en la segona fase de l’«operació no sortida» de Setmana Santa «no pot tornar a passar» com el cap de setmana passat, en què hi va haver qui «va eludir les normes de confinament».

«Si algú es pensa que els controls es relaxaran, no serà així», ha dit Batlle, que ha anunciat que 140 agents de la Guàrdia Urbana vetllaran perquè només es produeixin desplaçaments lligats als serveis essencials, per la qual cosa hi haurà, a diferència del cap de setmana passat, controls nocturns tant d’entrada com de sortida de la ciutat.