El PP s'escuda en la presència d'Iglesias per rebutjar els Pactes de la Moncloa

La dirigent popular assegura que el líder de Podem està treballant «en la destrucció del sistema del 78»

La portavoz del Grupo Popular en el Congreso, Cayetana Álvarez de Toledo, interviene en la sesión plenaria en el Congreso de los Diputados donde se responderá, entre otros, a cuestiones sobre la Mesa de Diálogo entre Gobierno y Generalitat, en Madrid, a 26 de febrero de 2020.

La portavoz del Grupo Popular en el Congreso, Cayetana Álvarez de Toledo, interviene en la sesión plenaria en el Congreso de los Diputados donde se responderá, entre otros, a cuestiones sobre la Mesa de Diálogo entre Gobierno y Generalitat, en Madrid, a 26 de febrero de 2020. / Eduardo Parra (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La portaveu del PP al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, ha assegurat que el seu partit no donarà suport a la reedició dels Pactes de la Moncloa per la presència del vicepresident segon i líder d’Unides Podem, Pablo Iglesias, al Govern. La dirigent popular ha acusat el ministre de Drets Socials i Agenda 2030 d’estar treballant «en la destrucció del sistema del 78» i ha assegurat que no veu el sentit d’arribar a un acord amb Podem.

Notícies relacionades

«Podem no és el Partit Comunista dels anys 70. Iglesias no és [Santiago] Carrillo. Carrillo havia evolucionat i treballava en la construcció i Iglesias, el contrari, treballa en la destrucció, ha insistit abans d’assenyalar que és «molt difícil separar els ingredients del conglomerat» que formen Pedro Sánchez i Iglesias: «Són un projecte, una unitat de destí en l’universal». 

Les paraules d’Álvarez de Toledo arriben dos dies després que el president del PP, Pablo Casado, assegurés que no va trobar «gaire sincer» el president del Govern quan aquest li va oferir reeditar els acords de 1977. «Nosaltres, que vam aconseguir superar una dictadura junts, el que hem de fer ara és reivindicar les institucions i el sistema polític, econòmic i laboral que està plenament en vigor per superar qualsevol crisi», va apuntar el líder conservador abans d’advertir que «el més perillós» seria que Sánchez fes servir aquests acords per realitzar «un canvi de règim encobert».