CRISI SANITÀRIA

Els diputats del Parlament donaran un 25% del seu sou per la lluita contra el coronavirus

El Congrés destinarà tres milions a la lluita contra la pandèmia

zentauroepp52646383 04 01 2020 vista del hemiciclo del parlament durante un plen200311200650

zentauroepp52646383 04 01 2020 vista del hemiciclo del parlament durante un plen200311200650 / Pau Venteo - Europa Press

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Mesa del Parlament ha acordat aquest dimarts que els diputats de la Cambra faran una donació del 25 % del seu sou a la lluita contra el Covid-19 i ha acceptat tramitar per lectura única la reforma exprés del reglament per poder celebrar sessions telemàtiques en situacions excepcionals.

En la reunió de la Mesa celebrada per videoconferència, el màxim òrgan de govern de la Cambra catalana ha acordat respecte a les dietes i remuneracions que, mentre duri l’estat d’alarma, cada diputat farà una donació del 25 % del seu sou a alguna entitat o organisme que lluita contra la pandèmia.

Segons han indicat fonts de la Presidència del Parlament, els grups parlamentaris hauran de detallar on s’han destinat els diners de cada donació i aquesta informació constarà en la fitxa web de cada diputat.

«Compleix els requisits»

Notícies relacionades

Pel que fa a la petició de tramitar per lectura única la reforma exprés del reglament del Parlament per possibilitar que puguin celebrar-se sessions telemàtiques en situacions excepcionals com l’actual, la Mesa l’ha admès, ja que «compleix els requisits tècnics», si bé aquesta qüestió serà debatuda en la Junta de Portaveus.

El Congrés també ha anunciat aquest dimarts que destinarà tres milions d’euros a la lluita contra el Covid-19. La Mesa de la Cambra, en què estan representats el PSOE, el PP, Podem i Vox, ha anunciat que els diners sortiran dels romanents d’anys anteriors i «es transferiran al compte que el Tresor ha habilitat per a aquest fi», informen fonts parlamentàries.