Cuixart demana al Constitucional passar el confinament fora de presó

El president d'Òmnium reclama aquesta mesura «extraordinària i d'urgència» davant de l'excepcionalitat del moment

zentauroepp52273576 cuixart200213095550

zentauroepp52273576 cuixart200213095550 / Pau Venteo

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, s’ha dirigit aquest divendres al Tribunal Constitucional perquè li concedeixi la llibertat per passar el confinament fora de la presó i continuar dirigint la seva empresa, a la qual acudia per treballar abans del decret de l’estat d’alarma pel coronavirus.

L’equip d’advocats de Cuixart ha reclamat aquesta mesura «extraordinària d’urgència» al·legant que complir condemna de presó mentre es resol el recurs d’empara en aquest context de pandèmia «pot provocar-li perjudicis irreparables d’una magnitud incontestable».

El líder d’Òmnium Cultural, segons un comunicat de l’entitat, denuncia que té dificultats per dirigir la seva empresa per l’aïllament ja que passa el confinament en una cel·la i només rep breus trucades de 8 minuts.

Notícies relacionades

L’escrit presentat al TC també critica el «tracte penal desproporcionat» per la condemna del Tribunal Suprem a nou anys de presó per un delicte de sedició i posa de relleu el posicionament de l’Alta Comissionada pels Drets Humans de les Nacions Unides, Michelle Bachelet, «que ha demanat l’alliberament immediat dels presos polítics en plena pandèmia». 

El vicepresident d’Òmnium Cultural i portaveu, Marcel Mauri, ha exigit als poders de l’Estat «que deixin de fer el ridícul a escala internacional i que es posin al costat de la democràcia i dels drets humans». «Davant d’aquesta pandèmia, és impensable que els presos polítics que van ser condemnats simplement per defensar drets fonamentals siguin ara els que han de patir un nou doble càstig: el de seguir a presó i el de tornar a ser lluny de la família en aquests moments tan difícils que vivim com a societat», ha afegit.