CRISI SANITÀRIA

Torrent proposarà als diputats que donin part del seu sou per a la lluita contra el coronavirus

Si tots renuncien a les dietes per desplaçament s'obtindrien gairebé 250.000 euros mensuals

04/01/2020 El president del Parlament, Roger Torrent, preside el pleno extraordinario convocado tras la decisión de la Junta Electoral Central (JEC) de inhabilitar al president de la Generalitat, Quim Torra, en Barcelona (Cataluña, España), a 4 de enero de 2020.

04/01/2020 El president del Parlament, Roger Torrent, preside el pleno extraordinario convocado tras la decisión de la Junta Electoral Central (JEC) de inhabilitar al president de la Generalitat, Quim Torra, en Barcelona (Cataluña, España), a 4 de enero de 2020. / Pau Venteo - Europa Press (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
Acn

El president del Parlament, Roger Torrent, demanarà als diputats de la Cambra que renunciïn a la part del seu sou corresponent a les dietes per desplaçaments per dedicar-la a la lluita contra el coronavirus.

Notícies relacionades

Concretament, es proposarà que la donin a alguna entitat o col·lectiu que estigui fent front a la crisi sanitària. El concepte retributiu està pensat per cobrir les despeses que tenen els diputats en desplaçaments, però en temps de confinament no es produeixen, i Torrent considera oportú que hi renunciïn.

Si tots els diputats s’hi adhereixen, el gest permetrà donar 246.693 euros mensuals a la lluita contra el coronavirus. El president del Parlament farà la proposta a la Mesa dimarts que ve. De moment, els diputats d’ERC ja s’han afegit a la iniciativa i donaran aquests recursos a la investigació mèdica.