crisi del coronavirus

Calviño assegura que s'estan estudiant «diferents alternatives» en el pagament del lloguer

Echenique remarca que «els petits propietaris» mereixen protecció: «Una altra cosa molt diferent és si parlem de grans forquilles»

zentauroepp52698920 la ministra de asuntos econ micos y vicepresidenta tercera d200316152724

zentauroepp52698920 la ministra de asuntos econ micos y vicepresidenta tercera d200316152724 / Jesus Hellin

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La vicepresidenta tercera i ministra d’Assumptes Econòmics i per a la Transformació Digital, Nadia Calviño, ha assegurat aquest dimecres que el Govern espanyol està «estudiant diferents alternatives» per ajudar els col·lectius més vulnerables en el pagament del lloguer. Preguntada per si el Govern està analitzant una exoneració de dos mesos en el pagament dels llogaters més vulnerables i colpejats per l’actual crisi, Calviño ha remarcat que l’Executiu està treballant en diferents mesures i estudiant a més quin «dany col·lateral» podria tenir una mesura com la supressió del pagament del lloguer. 

Així, la vicepresidenta ha recordat que hi ha petits propietaris que tenen la seva vivenda de lloguer que depenen d’aquests pagaments per viure, una situació que no és comparable a la moratòria hipotecària, en què l’afectat és un banc i no un particular, ha recordat. Aquesta resposta es produeix després que hagi transcendit que Iglesias ha exigit a Sánchez suspendre els lloguers, una renda mínima i un subsidi per a treballadores de la llar.

Echenique assenyala bancs i fons voltor

Notícies relacionades

Des d’Unides Podem, el seu portaveu al Congrés dels Diputats, Pablo Echenique, ha detallat més la proposta morada. En una entrevista a TVE, Echenique ha assegurat que cal ajudar les persones que «han vist reduïts els seus ingressos» per l’impacte del Covid-19 i els propietaris d’una vivenda destinada al lloguer. «Una altra cosa molt diferent és si parlem de grans forquilles com bancs i fons voltor, que tenen centenars o milers de pisos que posen al mercat de lloguer. Els petits propietaris mereixen la mateixa protecció que aquells que no poden pagar el lloguer», ha afirmat.

En aquesta línia, el portaveu de la formació morada ha assenyalat que l’Executiu «ho entén» i que, per tant, «prendrà mesures». «Tenim la pressa de la gent que ho està passant malament. Fem nostra la lluita dels que pitjor ho estan passant. Per això treballem el més intensament al si del govern mantenint la unitat d’acció del Govern d’Espanya», ha conclòs Echenique.