NOVES MESURES CONTRA EL VIRUS

El Govern redueix a la meitat el cànon de l'aigua durant dos mesos

Budó demana al Govern que instauri una renda de protecció de ciutadania

govern

govern

1
Es llegeix en minuts
Daniel G. Sastre

La reunió del Govern d’aquest dimarts ha servit perquè l’Executiu català aprovi una rebaixa del 50% en el cànon de l’aigua que paguen tant particulars com empreses i indústries. La mesura, que s’ha pres entre d’altres que també busquen pal·liar els efectes econòmics i sanitaris de la crisi provocada pel coronavirus, es prolongarà durant dos mesos, entre l’1 d’abril i el 31 de maig.

La Generalitat ha inclòs la rebaixa en la modificació parcial del seu decret anterior de mesures urgents contra el Covid-19, que també eleva el risc que assumirà el Govern del 75% al 80% en els préstecs per proveir de liquiditat les empreses afectades. 

Notícies relacionades

A més, la portaveu de la Generalitat, Meritxell Budó, ha insistit en les peticions que han fet al Govern en dies anteriors. Entre d’altres, ha exigit que instauri una «renda de protecció de ciutadania» per garantir els ingressos durant la crisi, que, segons la seva opinió, també ajudaria a «permetre un confinament total» de la població.

Contra els ertos fraudulents

Budó també ha demanat a l’Executiu central que «augmenti els supòsits de causa major» per poder aplicar un erto. En aquest sentit, la portaveu ha assegurat que el Govern està treballant perquè no hi hagi ertos fraudulents i perquè «ningú tregui profit» de la situació que ha generat el coronavirus.