LA GESTIÓ DE LA CRISI

Coronavirus: escomesa del PP contra Sánchez per «abandó de funcions», «inacció» i «imprevisió»

Acusa el president de no ser «lleial» amb els espanyols i amb els sanitaris per no facilitar material sanitari

García Egea exigeix que «agafi d'una vegada per totes el comandament» i ofereixi «solucions immediates» a la ciutadania

garcia-egea-castro-2

garcia-egea-castro-2 / DAVID CASTRO

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos

El PP ha elevat aquest dimarts al màxim les seves crítiques al Govern central per la gestió del Covid-19. El secretari general, Teodoro García Egea ha carregat contra Pedro Sánchez per la seva «inacció» i no haver previst les conseqüències d’aquest virus, que va tenir el seu origen a Wuhan, a la província de Hubei (Xina) el novembre passat.

García Egea ha dit en una roda de premsa telemàtica que la xifra de morts és «inassumible» i que Sánchez no està reaccionant i està obligant els presidents de les autonomies més afectades i els alcaldes «a buscar-se la vida». «El president del Govern no està sent lleial amb els espanyols, amb els sanitaris i amb els que lluiten a primera línia de batalla», ha denunciat per la falta de materials de protecció. El secretari general ha acusat l’Executiu central d’«abandó de funcions», «imprevisió» i «falta de diligència». 

Després de la reunió del comitè de direcció que ha presidit Pablo Casado, García Egea ha recriminat a Sánchez que hagi «subestimat els riscos» del Covid-19 i no hagi adoptat mesures a temps, per exemple fent provisió de material sanitari. Al seu entendre, això és una cosa que «ningú mai podrà discutir, perquè ho han vist en primera persona tots els espanyols».

La lleialtat, segons el PP

Notícies relacionades

Casado també va oferir una roda de premsa telemàtica, després d’una reunió amb alcaldes del PP, i el seu to en general va ser més contingut que el que avui ha assumit el secretari general. El president de la formació va dir ahir que ja hi hauria temps per a la crítica i que en aquests moments calia ser «lleial» al Govern central, tot i que va lamentar que el vicepresident segon, Pablo Iglesias, no hagi donat «exemple» saltant-se la quarantena després de conèixer-se que la seva parella (la ministra d’Igualtat, Irene Montero, està encomanada) i també va retreure a Sánchez que no hagi telefonat a l’alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida.

Preguntat per aquesta contradicció, García Egea ha recalcat que la seva formació és «lleial», però que això no impedeix que exigeixi a Sánchez, una setmana i mitja després d’aprovar l’estat d’alarma, que agafi «d’una vegada per totes el comandament» i ofereixi «solucions immediates» a la ciutadania.  «No pot tenir el comandament des de fa una setmana i mitja i anar anunciant qüestions buides, sense que la població noti de primera mà les seves mesures», ha abundat.