Nou xoc entre el PSOE i Podem per la suspensió del pagament dels lloguers

Els d'Iglesias pretenen implementar aquesta mesura i Calviño rebutja que ho aprovi el Consell de Ministres

zentauroepp52379391 iglesias calvio200220112401

zentauroepp52379391 iglesias calvio200220112401 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Els xocs entre el PSOE Unides Podem dins del Consell de Ministres a causa de la moratòria al pagament dels lloguers semblen que són constants. Fonts del Govern han assegurat a EL PERIÓDICO que la vicepresidenta tercera i ministra d’Economia, Nadia Calviño, es nega que «qualsevol mesura» relativa a la suspensió de pagaments del lloguer sigui aprovada pel Consell de Ministres en contra de la posició adoptada pels seus aliats.

Socialistes i morats porten una setmana difícil, plena de friccions. Els d’Iglesias, avalats per alguns ministres del PSOE, són més propicis a impulsar mesures econòmiques i socials «més valentes». No obstant, xoquen amb el plantejament esgrimit per la responsable d’Economia.

Fonts de l’Executiu asseguren que, aquest divendres, el ministre de ConsumAlberto Garzón, ha tornat a proposar suspendre els pagaments del lloguer davant de «les dificultats que tenen molts llogaters» mentre duri «aquesta situació d’excepcionalitat». No obstant, apunten que Calviño ha rebutjat taxativament que aquesta mesura pugui ser portada al Consell de Ministres. 

Les discrepàncies relatives a aquesta mesura sobrepassen les línies entre els dos partits. Segons asseguren des de l’Executiu, els ministres de Transport i Indústria, José Luis Ábalos i Reyes Maroto, respectivament, donen suport a la posició dels d’Iglesias. 

Des de dissabte

Notícies relacionades

El vicepresident segon, amb la resta de ministres podemistes, ja va protagonitzar una lluita amb la resta de l’Executiu per tirar endavant les mesures econòmiques i socials dissabte passat, alhora que es proclamava l’estat d’alarma. No obstant, la balança va acabar decantant-se pel bàndol socialista i el paquet econòmic va haver d’esperar fins dimarts.

Tot i així, el líder dels morats tampoc va ser capaç de convèncer els seus companys de Govern d’estendre la moratòria al pagament de les hipoteques als lloguers i introduir aquesta mesura entre les aprovades aquests dies.