El PP se suma a Vox i recorrerà l'entrada d'Iglesias en la comissió del CNI

Un canvi al reial decret d'estat d'alarma blinda la presència del líder morat en aquest organisme

sanchez-iglesias

sanchez-iglesias / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

El partit liderat per Pablo Casado recorrerà davant del Tribunal Constitucional el canvi que va incloure el Consell de Ministres dissabte passat en el reial decret que proclamava l’aplicació de l’estat d’alarma per blindar la presència del vicepresident segon del Govern, Pablo Iglesias, en la comissió sobre el Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI). S’afegeixen així a la denúncia que ja va presentar Vox fa dues setmanes. 

Segons ha informat l’Agència EFE, els conservadors acudiran davant del Constitucional per apel·lar contra un dels apartats del reial decret, que permet que el líder dels morats formi part d’aquest òrgan. En aquest sentit, des del PP  lamenten que s’hagi afegit aquest article al decret d’aprovació de l’estat d’alarma, un text que sí que recolzaran, tot i que demanaran que es voti per separat el punt que fa referència a Iglesias.

Segons la llei 11/2002, de 6 de maig, reguladora del Centre Nacional d’Intel·ligència, la comissió «estarà presidida pel vicepresident del Govern que designi el seu president i integrada pels ministres d’Afers Exteriors,  DefensaInterior Economia, així com pel secretari general de la Presidència, el secretari d’Estat de Seguretat i el secretari d’Estat Director del Centre Nacional d’Intel·ligència, que actuarà com a secretari».

Notícies relacionades

No obstant, el Govern va introduir dissabte passat un canvi en la redacció d’aquest article. Així, inclouen que, a més d’estar presidida pel vicepresident que elegeixi el cap de l’Executiu, també hi haurà la resta de vicepresidents que designi el president del Govern. D’aquesta forma, la presència d’Iglesias queda blindada en aquesta comissió. També s’afegeix a la composició la figura del director del gabinet de la Presidència del Govern, un càrrec que actualment ocupa Iván Redondo

Butaques

«No es pot estar més pendent d’una butaca al CNI que de protegir els sanitaris que es juguen la vida», ha escrit a través de Twitter el secretari general del PP, Teodoro García Egea, que ha demanat, a més, al Govern d’Espanya fer «alguna cosa d’una vegada» i enviar «tot el material sanitari als hospitals».