òrgan de control

Iglesias estarà a la comissió que controla el CNI perquè l'hi ha demanat Sánchez i per «normalitat democràtica»

El vicepresident segon del Govern assegura que és «cridaner» que hi hagi qui pensi que «segons en el partit en el qual ets, pots estar en segons quins centres de coordinació»

undefined51631208 madrid  07 01 2020 politica  debate investidura  tercer  dia200107203823

undefined51631208 madrid 07 01 2020 politica debate investidura tercer dia200107203823 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El vicepresident segon del Govern, Pablo Iglesias, ha defensat aquest dilluns que estarà en l’anomenada Comissió Delegada per a Assumptes d’Intel·ligència, que entre altres coses controla l’activitat del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI), perquè l’hi ha demanat el president Pedro Sánchez i perquè forma part de la «normalitat democràtica».

«És una cosa que m’ha demanat Pedro Sánchez i per tant em correspon ser-hi i assumir aquesta responsabilitat, que és de normalitat democràtica», ha assegurat en una entrevista a TVE al ser preguntat per la seva presència en aquest òrgan de control, que aprovarà aquest dimarts el Consell de Ministres, segons va avançar ‘El Mundo’ i van confirmar a Europa Press fonts governamentals.

El líder de Podem, que tindrà accés als secrets d’Estat, ha respost als que qüestionen la seva idoneïtat per formar part d’aquesta comissió, que és «molt cridaner» que hi hagi qui pensi que «segons en el partit en el qual ets, pots estar en segons quins centres de coordinació

Notícies relacionades

. El vot dels ciutadans espanyols té el mateix valor, independentment del partit que votin», ha defensat Iglesias, per afegir que quan hi ha un Govern de coalició, «és lògic que en l’espai de coordinació hi hagi gent que pugui representar la manera en qui voten els ciutadans».

El que no és lògic, segons Iglesias, «és que n’hi hagi alguns que sembla que els molesta la democràcia», en el sentit que qüestionen que si un partit que ha sigut votat pels espanyols arribi al Govern, integri els diferents òrgans de coordinació que componen aquest Executiu. «He llegit coses que m’alarmen. Que vinguin a qüestionar com organitza un Govern democràtic les responsabilitats és una mala notícia i una cosa que ha de preocupar qualsevol demòcrata», ha enfonsat el vicepresident segon de Drets Socials.