PLE AL CONGRÉS

Esteban (PNB) advoca per crear un sistema internacional contra crisis sanitàries

Demana a Sánchez que capitanegi la seva creació a Europa per evitar situacions similars

Recolza les mesures econòmiques del Govern, perquè no acordar-les hauria sigut «brutal»

esteban-congreso

esteban-congreso / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

El portaveu del PNB, Aitor Esteban, no va voler posar-se «èpic» ni aprofitar el ple del Congrés sobre les mesures adoptades contra el coronavirus per queixar-se d’haver sigut desatès, perquè entenia que les circumstàncies han canviat amb rapidesa i s’ha actuat segons el que es considerava més adequat. Però de cara al futur, va demanar al president del Govern, Pedro Sánchez, que capitanegi la creació d’un sistema internacional de crisi sanitària que permeti una col·laboració coordinada des del «primer moment».

Esteban va donar suport a les mesures econòmiques adoptades «amb contundència» per l’Executiu i va demanar a la banca que «estigui a l’altura» per contribuir des del sector privat a «aquests 100.000 milions públics», amb els quals «assegurar una gran liquiditat més enllà de les mesures socials» que s’adoptin. Afirma que no prendre mesures econòmiques de pes «hauria sigut brutal».

Notícies relacionades

No obstant, va afirmar que la situació actual supera les «fronteres» i va recordar que el seu partit ja es va mostrar el 1981 en contra de les mesures centralitzadores previstes en l’estat d’alarma decretat, tot i que entén que el Govern hagi entès necessari aplicar-les. 

Va dir discrepar amb Sánchez, «tot i que no frontalment», perquè segons la seva opinió no hem de pensar «que és l’hora en què l’Estat salvarà la situació», tot i que sí que «serà el públic» qui ho farà.