«democràcia interna» a ciutadans

Arrimadas presumeix de democràcia interna després d'arxivar-se la tupinada

La Fiscalia de Valladolid ha arxivat les diligències del cas de Castella i Lleó

La presidenta y portavoz del Grupo de Cs en el Congreso de los Diputados, Inés Arrimadas (d) durante el encuentro ’Mujeres Liberales’. En Málaga (Andalucía, España), a 06 de marzo de 2020.

La presidenta y portavoz del Grupo de Cs en el Congreso de los Diputados, Inés Arrimadas (d) durante el encuentro ’Mujeres Liberales’. En Málaga (Andalucía, España), a 06 de marzo de 2020. / Álex Zea (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La portaveu de Ciutadans i presidenta electa del partit, Inés Arrimadas, ha celebrat que la Fiscalia de Valladolid hagi arxivat les diligències d’investigació sobre la presumpta tupinada en les primàries de Castella i Lleó, que va acabar guanyant Francisco Igea, i ha afirmat que avui «és un bon dia» per presumir de la «democràcia interna» de Cs.

«Suposo que els que han fet acusacions són els més indicats per valorar aquest arxiu», ha dit després de conèixer-se la decisió de la Fiscalia sobre aquesta investigació, que es va obrir arran d’una denúncia anònima presentada després de les irregularitats detectades en les primàries de març del 2019.

«Nosaltres estem tranquils. Aquest és un partit democràtic, hem col·laborat amb la Justícia sempre que se’ns ha requerit i ho continuem fent. Crec que és un bon dia, després de les nostres primàries, per presumir de la democràcia interna de Ciutadans», ha afirmat Arrimadas en una roda de premsa a la seu del partit.

La Fiscalia ha arribat a la conclusió que «no hi ha prou indicis d’infracció penal» en el que ha passat amb la votació telemàtica de les primàries de Castella i Lleó.

Anul·lació de 82 vots

Després de proclamar-se inicialment la victòria de l’expresidenta de les Corts i exdiputada del PP Silvia Clemente, el seu contrincant, Francisco Igea, va denunciar irregularitats en la votació. La Comissió de Garanties de Ciutadans va acabar anul·lant 82 dels vots rebuts per Clemente i concloent que el guanyador era Igea, que es va presentar com a cap de llista de Cs a les eleccions autonòmiques de maig i actualment és vicepresident de la Junta.

Notícies relacionades

Els 82 vots detectats emesos per via telemàtica, però no validats a favor de Clemente els van fer, en principi, usuaris autoritzats com a afiliats, tal com apunta Fiscalia de Valladolid a través d’un comunicat recollit per Europa Press.

De la investigació feta pels presumptes delictes de danys informàtics i falsedat documental, el departament que dirigeix Soledad Martín Nájera no veu acreditat que s’hagi produït l’ús de programa, instrument o mecanisme apte per malmetre, alterar o suprimir dades informàtiques o els programes informàtics utilitzats per a la votació, ni s’han fet accessos no autoritzats al sistema ni s’han alterat documents electrònics aliens.