Casado aplaudeix l'aliança amb Cs davant del nacionalisme «excloent» i «xenòfob»

El líder dels populars acudeix al primer acte conjunt de les dues formacions

Populars i taronges centren les seves crítiques en la mala gestió del PNB en l'ensorrament de Zaldivar

undefined52668564 graf2711  santurtzi  bizkaia   07 03 2020   el presidente de200307131602

undefined52668564 graf2711 santurtzi bizkaia 07 03 2020 el presidente de200307131602

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

La coalició entre el PP Cs en les eleccions basques del 5 d’abril s’ha materialitzat en un primer acte a Santurtzi en què han participat dirigents de les dues formacions. Entre ells, el president del PP, Pablo Casado, que ha assegurat que l’aliança de populars i taronges busca la defensa de la llibertat i de la democràcia davant el nacionalisme «excloent» i «xenòfob». 

«Tot i que hagi passat molt temps continuem lliurant la batalla de la llibertat contra el totalitarisme», ha apuntat el líder conservador amb referència a l’època en què la banda terrorista ETA estava en actiu. «El centre liberal, conservador, constitucional en termes democràtics, només ha guanyat quan ha anat amb algun tipus de col·laboració», ha defensat abans d’assenyalar que «ara també cal posar a un costat les discrepàncies partidistes per unir les sigles». 

En aquest primer acte conjunt també eren presents el candidat a ‘lehendakari’ de la coalició, Carlos Iturgaiz, i el president del Grup Cs en el Parlament de CatalunyaCarlos Carrizosa. Iturgaiz, cap de llista després que Casado fulminés Alfonso Alonso per rebutjar la unió amb els taronges, ha assegurat sentir-se «còmode» amb una aliança que simbolitza «el futur». En la mateixa línia, el diputat autonòmic català ha afirmat que aquest acord electoral suposa enviar «un missatge molt clar de sensatesa, i de moderació» i que és «un cant a la llibertat». 

Atacs al PNB

Notícies relacionades

El Partit Nacionalista Basc ha sigut la diana de la majoria d’atacs dels dirigents del PP i de Cs. «La suposada bona gestió honestedat del nacionalisme ha quedat sepultada en tones d’escombraries», ha sentenciat Casado amb referència a l’ensorrament produït fa unes setmanes a l’abocador de Zaldibar en el qual van quedar sepultats dos treballadors. Segons el líder dels conservadors, aquesta catàstrofe «ha trencat tot l’estereotip fals d’una bona gestió del PNB, igual com tots els casos de corrupció han tirat per terra l’estereotip d’honestedat».

El mateix ha fet Iturgaiz, que ha criticat que «no ha sigut un desastre natural», sinó una tragèdia fruit de la mala gestió del PNB. A més, ha retret que al PNB se li perdonin tots els seus errors i que regni una «llei del silenci» i que es faci com si no hagués passat res.