testimonis personals

Casado surt en defensa d'Álvarez de Toledo: «És una extraordinària portaveu»

La diputada té el partit dividit entre els que lloen el seu poder de convocatòria i els que creuen que no és representativa

El PP recolza les manifestacions del Dia de la Dona a diferència dels dos últims anys i donarà a conèixer el seu propi manifest

GRAF6756. MADRID, 26/02/2020.- El líder del PP, Pablo Casado, y la portavoz parlamentaria del partido, Cayetana Álvarez de Toledo, durante la sesión de control al Gobierno que se celebra este miércoles en el Congreso. EFE/ Mariscal

GRAF6756. MADRID, 26/02/2020.- El líder del PP, Pablo Casado, y la portavoz parlamentaria del partido, Cayetana Álvarez de Toledo, durante la sesión de control al Gobierno que se celebra este miércoles en el Congreso. EFE/ Mariscal / Mariscal (EFE)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Cayetana Álvarez de Toledo, la portaveu del PP al Congrés dels Diputats, té la cúpula del partit dividida. Hi ha vicesecretaris i alts càrrecs que lloen el seu «poder de convocatòria», la seva «oratòria». «Obre la boca i es para tot», sospira un que està molt pendent dels mitjans de comunicació. D’altres, en canvi, entre les quals destaquen dues exministres, consideren que no és una bona portaveu perquè «no és representativa del tarannà d’un partit com el PP». I si aquest debat ja es va donar en el moment en què Pablo Casado la va elegir, aquesta setmana s’ha avivat per les dues polèmiques que la diputada ha protagonitzat: d’una banda, ha anunciat que no anirà a la manifestació del 8-M, tot i que el partit hi dona suport aquest any amb ànim després de dos de no fer-ho, i ha dit que ho fa perquè ella és «feminista amazònica de l’escola de Camille Paglia», que viu aquest dia amb una «celebració dels triomfs aconseguits per la dona els últims anys». De l’altra, ha carregat contra la Sexta, cadena a la qual va acusar de «fer negoci amb l’erosió dels valors de la democràcia» pel seu tractament del procés.

I en aquesta conjuntura, aquest divendres Casado ha volgut alçar la veu: «Cayetana Álvarez de Toledo és una extraordinària portaveu al Congrés dels Diputats. A tots els partits els agradaria tenir Cayetana de portaveu».

El president ha sortit en defensa de la parlamentària (que va tornar al PP amb ell després d’abandonar-lo el 2015, ja que considerava que Mariano Rajoy no donava la resposta deguda al desafiament català) en un acte que el partit ha organitzat amb motiu del Dia Internacional de la Dona. Casado ha buscat aquest divendres llançar una imatge d’unitat dins del partit i ha reunit en un mateix acte la portaveu parlamentària, la vicesecretària de comunicació del PP, Cuca Gamarra, i dones de la societat civil, que han ofert el seu testimoni personal.

«Dona per sobre de tot»

Notícies relacionades

Gamarra ha defensat la presència del PP en la manifestació amb el seu propi manifest (que encara no es coneix) assegurant que «són moltes les dones del PP que participen de manera habitual i normal en les manifestacions del 8 de març». Segons ha afegit, aquest any han decidit «fer-ho d’una manera més institucional com a partit». A la seva arribada a l’acte, l’alcalde de Madrid, José Luis Almeida, ha assegurat que no anirà a la manifestació però dona suport que sí que hi vagin a membres del PP, perquè «hi ha un feminisme diferent, més positiu, sa i enriquidor que el que s’està defensant des del Govern».

«Crec que és necessari ser present en aquesta manifestació per transmetre a totes les dones i homes que el feminisme no pot ser excloent ni sectari sinó que ha d’enriquir», ha dit el regidor, per afegir que el feminisme ha de ser «plural, divers i buscar el que és fonamental: la igualtat entre homes i dones». Casado ha clausurat la jornada del cicle «Dona per sobre de tot», en què han ofert els seus testimonis personals Lupina Iturriaga, fundadora i directora de Fintónic; Teresa Silva, fundadora i presidenta de la Fundació También, i Paula Gómez de la Bárcena, directora a Espanya de la Fundació Inspiring Girls.