Serveis mínims

Així us afectarà la vaga feminista del 8 de març

El Departament de Treball de la Generalitat decreta els serveis mínims davant les aturades convocades diumenge

zentauroepp42443870 valencia 8 3 2018  huelga feminista del 8 m  miembros de los190306201414

zentauroepp42443870 valencia 8 3 2018 huelga feminista del 8 m miembros de los190306201414 / Miguel Lorenzo

2
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El diumenge 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora, hi ha convocada una vaga general a Catalunya. Malgrat que aquest any l’efemèride cau en diumenge, continua sent un dia feiner per a molts treballadors, i per això els sindicats CGTIAC i l’Intersindical-CSC han registrat oficialment les seves respectives convocatòries a les oficines del Departament de Treball de la Generalitat. Aquest ha decretat els corresponents serveis mínims, que garantiran, entre d’altres, el 66% de trànsit en el transport públic de trens i autobusos.

Transport

El Departament de Treball ha elevat el percentatge de cobertura que habitualment decreta per a aquest diumenge, 8 de març, atesa la menor afluència de transports que regeix els diumenges. També per garantir el transport d’aquelles persones que previsiblement es desplaçaran per assistir a les manifestacions convocades per reivindicar el Dia Internacional de la Dona Treballadora.

És per això que el departament liderat pel conseller Chakir el Homrani ha decretat el 66% per a tots els serveis de transports públics, cosa que inclou el metro de Barcelona, el seu servei públic d’autobusos, els tramvies del Tram, els Ferrocarrils de la Generalitat i els serveis d’autobusos que connecten la capital amb l’aeroport. 

Això significa que com a mínim hauran de passar el 66% dels trens, tramvies o autobusos; podent elevar-se aquesta xifra si el seguiment de la vaga per part dels treballadors és baix. En el cas de Renfe rodalies, únicament operaran el 66% dels serveis i la resta seran cancel·lats preventivament.

Hospitals i CAP

Els hospitals i centres extrahospitalaris, és a dir, els centres d’atenció primària (CAP), hauran de garantir el normal funcionament dels serveis d’urgència i unitats especials. També el transport en ambulàncies i les operacions quirúrgiques inajornables.

Per la seva banda, els serveis d’atenció telefònica davant d’emergències hauran d’assegurar el 85% del seu servei normal els diumenges.

Serveis funeraris

Els operadors de serveis funeraris hauran de garantir un servei de, com a mínim, el 85% de la plantilla que opera els diumenges per a la recollida de difunts. Per la seva part, l’atenció als familiars haurà d’assegurar el 50% del seu servei.

Seguretat i d’altres

Notícies relacionades

El Departament de Treball també ha decretat uns mínims per als serveis de seguretat d’edificis sensibles. Aquests seran del 70% en la vigilància privada d’instal·lacions com petroquímiques, custòdia d’entitats de crèdit o diners. I s’elevaran al 75% en el cas del personal que presti serveis de seguretat en els transports públics. 

Per la seva banda, els centres d’atenció a menors tutelats hauran de garantir el 50% del servei.