ELECCIONS A CATALUNYA

Calvet aposta per les primàries i obre la via a ser candidat de JxCat

El conseller de Territori ha declarat que està «a disposició» de JxCat per ser el pròxim aspirant a la Generalitat de Catalunya

zentauroepp46959739 pla mitj  del conseller de territori  dami  calvet  a la reu190217203224

zentauroepp46959739 pla mitj del conseller de territori dami calvet a la reu190217203224 / Anna Ferras

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / ACN

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, ha apostat per què l’espai de Junts per Catalunya faci un procés de primàries per «decidir democràticament»  les persones que han d’encapçalar el nou projecte per a les eleccions catalanes. En una entrevista a TV-3, Calvet ha assenyalat que Carles Puigdemont ha de ser una d’aquestes persones, «indiscutiblement», perquè lidera JxCat.

Segons el conseller, prendre les decisions «democràticament» és «saludable» per l’espai i ha afegit que un procés de primàries seria «molt oportú» per triar la llista electoral. Preguntat per si té decidit presentar-se, ha respost: «Si es donen les circumstàncies, jo estaré a disposició d’aquest espai». Primer, però, segons ha explicat Calvet, cal fer els «deures pendents» i acaba de reordenar l’espai postconvergent.

«Debatre i decidir democràticament»

«Hem passat moments de molta tensió, moments excepcionals, i encara hi som. Hem d’entendre que, al marge de gestionar l’excepcionalitat, les decisions les puguem debatre i decidir democràticament. És saludable per a l’espai», ha argumentat.

Notícies relacionades

El titular de Territori i Sostenibilitat sempre s’ha posat «a disposició» de JxCat per ser el pròxim candidat a la Generalitat de Catalunya. No és l’únic, ja que tampoc s’ha descartat per a la carrera el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró. En tot cas, el primer ha anat un pas més enllà aquest dijous al reclamar que s’obri un procés de primàries en l’espai de JxCat una vegada que aquest espectre s’hagi «ordenat».

Així mateix, el dirigent ha al·legat que un procés de primàries seria una cosa «molt oportuna» i ha reafirmat que «si es donen les circumstàncies» estarà «a disposició d’aquest espai» per presentar-se com a candidat.