socis polítics

Casado acusa Sánchez de «blanquejar» Puigdemont al pactar amb els independentistes

«O s'aixeca ara de la taula de negociació o les conseqüències per a la unitat nacional i la igualtat dels espanyols pot ser letal», adverteix el líder del PP

El presidente del PP, Pablo Casado, interviene en un acto de celebración de los 11 años de presidencia en Galicia de Alberto Núñez-Feijóo, en Orense (Galicia) a 1 de marzo de 2020.

El presidente del PP, Pablo Casado, interviene en un acto de celebración de los 11 años de presidencia en Galicia de Alberto Núñez-Feijóo, en Orense (Galicia) a 1 de marzo de 2020. / Rosa Veiga (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

El líder del PP, Pablo Casado, ha acusat el president del Govern, Pedro Sánchez, de «blanquejar» l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, per haver pactat amb els independentistes i haver-los «normalitzat» com els seus socis polítics per mantenir-se en el poder.

En una entrevista a Telecinco, ha advertit que és «un problema molt seriós», al ser preguntat per l’acte multitudinari que aquest dissabte va protagonitzar Puigdemont a Perpinyà (França) en què va evitar fer menció a la taula de diàleg entre el Govern i la Generalitat i va instar a preparar-se per a la «lluita definitiva».

«Sánchez està blanquejant algú que diu que va donar un cop a la legalitat, que està insultant la democràcia espanyola i està escapat de la Justícia», ha dit Casado, que li ha retret que, a més, «lloa» el president de la Generalitat, Quim Torra, a la taula de diàleg de dimecres passat mentre Puigdemont fa aquests mítings.

Gestió del coronavirus

Casado ha avisat Sánchez que «o s’aixeca ara de la taula de negociació o les conseqüències per a la unitat nacional i la igualtat dels espanyols pot ser letal» i ha insistit que li allarga la mà perquè pacti amb el PP els pressupostos generals si trenca els seus acords amb els separatistes.

Notícies relacionades

No obstant, no s’ha mostrat optimista en aquest sentit al considerar que «és impossible» que el PP i el PSOE es posin d’acord «en l’essencial», ja que el Govern ho està fent tot «de manera unilateral», des de l’elecció de la fiscal general fins a la directora del CNI, i està creant «murs i fractures» a Espanya. El líder del PP creu «no hi ha hagut un president més radical en la història d’Espanya» que Sánchez, que «no té cap tipus de principis» mentre que el PSOE ja està en les tesis nacionalistes «trencant la igualtat» dels espanyols a nivell nacional.

A més, ha advertit el Govern, respecte al coronavirus, que «si va massa forçat en les seves previsions econòmiques qualsevol imprevist no pot ser aturat de manera eficaç», amb referència a les necessitats que poden sorgir de més finançament sanitari per a la gestió d’aquesta epidèmia. Així, ha apuntat que si Sánchez no paga a les comunitats els 2.500 milions d’euros per l’IVA «difícilment aquestes autonomies van tenir unes finances sanejades per afrontar aquesta amenaça» del Covid-19.