preguntada per les paraules de rajoy

Álvarez de Toledo: «Preferiria no haver de dependre de Vox»

La portaveu del Partit Popular al Congrés destaca que no pactaria amb la formació d'Abascal, perquè el partit «té una visió d'abdicació del sistema del 78»

La portavoz del Grupo Popular en el Congreso, Cayetana Álvarez de Toledo, interviene en la sesión plenaria en el Congreso de los Diputados donde se responderá, entre otros, a cuestiones sobre la Mesa de Diálogo entre Gobierno y Generalitat, en Madrid, a 26 de febrero de 2020.

La portavoz del Grupo Popular en el Congreso, Cayetana Álvarez de Toledo, interviene en la sesión plenaria en el Congreso de los Diputados donde se responderá, entre otros, a cuestiones sobre la Mesa de Diálogo entre Gobierno y Generalitat, en Madrid, a 26 de febrero de 2020. / Eduardo Parra (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

La portaveu del Partit Popular al Congrés dels Diputats, Cayetana Álvarez de Toledo, ha reconegut aquest dilluns que «preferiria no haver de dependre de Vox» després que l’expresident del Govern Mariano Rajoy carregués contra els extremismes.

«No és bo, ni aquí ni a cap lloc, per allunyat que sigui, que els extremistes, siguin els qui siguin, estiguin en els governs o els condicionin», va assenyalar Rajoy en un acte de precampanya per a les autonòmiques del 5 d’abril al qual va acudir amb el president del PP, Pablo Casado, i el president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo.

«No li he preguntat què opinava, no sabria interpretar-lo», ha apuntat la portaveu dels populars després de ser preguntada sobre si les paraules de Rajoy es referien de manera directa a la formació liderada per Santiago Abascal. En la seva intervenció, Rajoy va carregar contra els Executius «tripartits o quadripartits», que van «contra la innecessària inestabilitat de les institucions» i posen «en perill l’economia i el benestar de la gent». «Després hem de venir nosaltres [el PP] a arreglar-ho», va dir fent broma.

Notícies relacionades

En qualsevol cas, Álvarez de Toledo ha insistit que ella «preferiria no haver de dependre de Vox», un partit «que té una visió d’abdicació del sistema del 78». «Considera que ha fallat i que caldria derogar l’estat de les autonomies», ha asseverat.

En aquesta línia, la portaveu a la Cambra baixa ha afirmat que el que ha «fallat és la política» i ha cridat a preservar «el sistema més just, intel·ligent, equilibrat i que més prosperitat ha donat als espanyols». En una entrevista a Onda Cero, Álvarez de Toledo ha assegurat que aquest sistema ha de ser defensat «amb fortalesa i amb convicció». «I assumint el desagradable tràngol de dir coses que molesten», ha conclòs.