a galicia

Sánchez defensa el seu Govern davant el «tripartit de l'apocalipsi»

El president presenta la reunió amb la Generalitat com l'inici del diàleg territorial pel qual aposta

Advoca pel constitucionalisme socialista davant la defensa del 155 de la dreta

zentauroepp52441732 i d  el candidato del partido socialista gallego a la xunta 200223134706

zentauroepp52441732 i d el candidato del partido socialista gallego a la xunta 200223134706 / Alvaro Ballesteros

2
Es llegeix en minuts
Ángeles Vázquez

Aquest diumenge el president del Govern, Pedro Sánchez, va assegurar a Santiago de Compostel·la que davant el «tripartit de l’apocalipsi» l’Executiu «funciona a ple rendiment i amb plena entesa» i en poc més d’un mes ha pogut tirar endavant una desena de lleis, com la de l’eutanàsia, amb què s’avança en la millora dels drets de l’«espanyol corrent», com va dir que havia estat defensant aquesta setmana a Brussel·les a favor dels agricultors i el sector lacti gallec.

«Admetem fans conversos de la Constitució espanyola, però cap lliçó del compromís socialista» amb ella, perquè «el que fan és reduir-la al 155», mentre que el PSOE defensa els drets que recull en un país en convivència i igualtat. «Som constitucionalistes de tota la Constitució, no del 155 setmanal, que és el que fa el Partit Popular», va dir Sánchez.

En aquest context, el líder socialista no va trobar millor exemple que la reunió que mantindrà amb el president de la Generalitat, Quim Torra, que va presentar com a inici del «diàleg territorial», perquè «si algú creu en aquest diàleg és el PSOE» per aconseguir l’«agenda del retrobament» amb Catalunya.

Ocultar les sigles

A l’acte de presentació del candidat socialista a la Xunta, Gonzalo Caballero, per a les eleccions del 5 d’abril, Sánchez el va comparar amb el president gallec, Alberto Núñez Feijóo, que, va sostenir, oculta les sigles del partit al qual pertany, segons es podia comprovar a Google, «perquè tant a Galícia com a Espanya, PP significa corrupció, retrocés social i confrontació territorial».

Sánchez va vincular les lleis aprovades per l’Executiu que presideix al «projecte de país» del PSOE, que «no és la suma de retalls de propostes sectorials», sinó «construir igualtat per construir més llibertat de tots i totes». 

Notícies relacionades

El president del Govern també va considerar important estendre el diàleg entre generacions i tenir molt present els qui tenen «30, 20 o 15 anys» per incloure un projecte polític de futur.

Davant aquesta actitud, la dreta «s’ha alineat amb els que volen tornar a una Espanya a la qual no tornarem», va argumentar Sánchez, que va comparar la crispació actual amb què es va viure el 1993, quan, segons va dir, el PP es pensava que guanyaria a Felipe González, o el 2004, eleccions en les quals es va acusar el PSOE d’haver guanyat pels gravíssims atemptats de l’11 de març a Madrid. «Si algú vol crispar, que crispi», va concloure.