reforma en el codi penal

Calvo: «Abans del 8-M cal perfeccionar la llei contra la violència sexual»

La vicepresidenta primera del Govern reitera que quan participen diferents Ministeris sobre una mateixa norma sempre cal fer tasques de «perfeccionament»

carmen-calvo-roca

carmen-calvo-roca / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Aquest divendres la vicepresidenta primera del Govern, Carmen Calvo, ha reconegut que serà necessari «perfeccionar» la llei contra la violència sexual que està impulsant el Ministeri d’Igualtat que dirigeix Irene Montero i l’avantprojecte de la qual s’ha compromès a aprovar abans del vuit de març.

En declaracions als mitjans de comunicació abans de presidir una reunió amb els delegats del Govern al Palau de la Moncloa, Calvo ha pretès minimitzar les desavinences entre els departaments d’Igualtat i Justícia a causa del calendari d’aprovació d’aquesta llei, que inclou una modificació del Codi Penal per introduir el consentiment exprés en la tipificació dels delictes sexuals.

Segons l’opinió de Calvo, aquestes discrepàncies es limiten a mers «ajustaments» que precisa el projecte que ha elaborat el Departament d’Igualtat, com passa al si de qualsevol Govern amb una «llei ambiciosa» com aquesta, que afecta diferents àrees competencials de l’Executiu. «No passa res que no sigui completament normal en els governs, fins i tot els d’un sol partit», ha afirmat.

Avantprojecte de llei

A la pregunta sobre si no és cert que el Departament de Justícia tenia dubtes respecte al projecte elaborat des del departament de Montero, Calvo ho ha negat i s’ha limitat a reiterar que «quan participen diferents ministeris» en l’elaboració d’una norma sempre cal fer «una feina de perfeccionament».

Notícies relacionades

Calvo ha remarcat que no hi ha ningú «més interessat que el Govern» i, és clar, la ministra d’Igualtat a acabar d’elaborar un avantprojecte de llei que «doni resposta» als atacs «intolerables» contra la llibertat sexual de les dones. Amb la data del 8 de març a l’horitzó, ha recordat, l’Executiu va «avançant molt bé» en aquests tasca.

La vicepresidenta ha elogiat la dedicació d’Irene Montero a aquest projecte, sobre el que «no ha parat de treballar» des que va arribar al departament, però en què l’anterior Govern també es va implicar a fons. «Estem avançant molt, molt bé. Sabem que hi ha la data del vuit de març i que moltes dones i homes d’aquest país estan esperant que aquest sigui un Govern decidit a tirar endavant aquesta legislació i en això ens trobem», ha dit. «Ho aconseguirem, perquè en aquesta matèria que és penal en una part molt important, l’Estat no pot flaquejar. Les dones han de sentir-se segures en les seves llibertats», ha afirmat.