ERC esmena la moció de JxCat en «defensa» de Torra com a diputat

undefined52263084 grafcat1246  barcelona  12 02 2020   el presidente de la gen200213160006

undefined52263084 grafcat1246 barcelona 12 02 2020 el presidente de la gen200213160006 / Andreu Dalmau

1
Es llegeix en minuts
Efe

ERC ha presentat diverses esmenes que modifiquen per complet la moció de JxCat en «defensa» de Quim Torra com a diputat, en les quals els republicans eludeixen parlar de «confirmació» i esquiven les crítiques el secretari general del Parlament, Xavier Muro.

L’espai postconvergent va presentar el seu escrit després que es retirés l’acta de diputat a Torra, en compliment de l’ordre de la Junta Electoral Central (JEC), que considerava que ja no podia tenir escó autonòmic a l’haver sigut condemnat –no en ferm– per desobediència.

El text inicial de JxCat «confirmava» la condició del president com a diputat i demanava «deixar sense efecte» les instruccions donades per Muro als serveis de la cambra perquè retiressin l’acta de diputat a Torra el passat 27 de gener.

En les esmenes presentades per ERC, desapareix la confirmació de Torra com a diputat i se substitueix per un compromís a «adoptar totes les mesures possibles» per revertir els acords de la Junta Electoral Central del 3 i el 23 de gener del 2020 per «poder restituir» el president en la seva condició de representant autonòmic.

Així mateix, s’elimina la referència al secretari general de la cambra catalana i en el seu lloc es critica que la JEC i el Tribunal Suprem «han usurpat» l’acta de diputat a Torra «en una decisió injusta i impròpia d’un Estat democràtic».

Notícies relacionades

També canvia el tercer i últim punt de la moció dels postconvergents, que emplaçava a «requerir» a la JEC que anul·lés els seus acords del 23 i el 23 de gener del 2020.

El nou punt que afegeix ERC denuncia que aquests acords «vulneren l’autonomia parlamentària», però hi afegeix un matís: s’han de combatre «protegint la validesa, l’eficàcia i la seguretat jurídica dels acords que adopta el Parlament, necessaris per millorar les condicions de vida de la ciutadania.»