aquest dimarts

Detingut un jove a Tarragona pels disturbis després de la sentència del procés

A l'arrestat se li imputen delictes de desordres públics, atemptat contra agents de l'autoritat i coaccions

zentauroepp45880609 recurso -200213194643

zentauroepp45880609 recurso -200213194643 / FERNANDO VILLAR

1
Es llegeix en minuts
Efe

La Policia Nacional va detenir aquest dimarts a Tarragona un home acusat de liderar els disturbis ocorreguts a la ciutat després de la publicació de la sentència del procés el mes d’octubre, quan l’independentisme es va mobilitzar als carrers.

Al detingut, un estudiant universitari i militant de l’organització juvenil La Forja, se li imputen delictes de desordres públics, atemptat contra un agent de l’autoritat i coaccions, segons la Policia Nacional.

Aquests delictes es corresponen amb la seva participació en els incidents ocorreguts a Tarragona després de la sentència de l’1-0, con la crema de contenidors –el consistori de la ciutat va xifrar en 96 els contenidors cremats– o els talla de trànsit al municipi.

En la investigació dels fets i la detenció, la Policia Nacional s’ha coordinat amb els Mossos d’Esquadra, els cossos d’intel·ligència dels quals han treballat en la identificació i la localització del detingut.

Notícies relacionades

Dimarts, després de la detenció, diverses organitzacions d’esquerres es van mobilitzar davant la comissaria de la Policia Nacional a Tarragona, demanant la llibertat del seu company, que va passar la nit del dimarts detingut a la comissaria. 

Dimecres al matí, el detingut va ser traslladat a un jutjat de guàrdia a Tarragona i va declarar davant del jutge, que va decidir deixar-lo en llibertat provisional cap a les 20.00 hores, pendent de l’evolució judicial que pugui agafar el cas.