destitució

El Govern central cessa Fernando Garea com a president d'Efe

«Una agència pública de notícies no és una agència de notícies del Govern, ni tan sols una agència oficial», diu per acomiadar-se

La seva substituta serà Gabriela Cañas, que es convertirà, així, en la primera dona que presideix l'agència

zentauroepp44461988 fernando garea200217124553

zentauroepp44461988 fernando garea200217124553 / Angel Diaz

1
Es llegeix en minuts

El Govern central ha decidit cessar Fernando Garea com a president de l’agència Efe, segons ha confirmat EL PERIÓDICO. Garea (Madrid, 1962) va substituir José Antonio Vera en el càrrec, com a tretzè president de l’agència. La seva substituta serà Gabriela Cañas, que es convertirà, així, en la primera dona que presideix l’agència en els seus 80 anys d’història.

«Dissabte passat, el secretari d’Estat de Comunicació em va traslladar la decisió del president del Govern de procedir a la meva destitució com a president de l’agència Efe», ha explicat en un carta a la plantilla.

A la seva carta de comiat ha agraït als treballadors d’Efe la lliçó que «una agència pública de notícies no és una agència de notícies del Govern, ni tan sols una agència oficial».

Primera dona

Notícies relacionades

Garea (Madrid, 1962) ha sigut el tretzè president de l’agència Efe, substituint en el càrrec José Antonio Vera, que va exercir aquesta tasca des del 2012. Fins a la seva designació el juliol del 2018, Fernando Garea exercia com a adjunt a la direcció d’‘El Confidencial’. A més, va participar en la fundació d’‘El Mundo’ i ‘Público’ i va ser responsable de la informació parlamentària d’‘El País’ entre el 2008 i el 2017. També va ser tertulià en programes de ràdio i televisió a la cadena SER i a Ràdio Nacional d’Espanya (RNE), així com en debats polítics d’Antena 3, Telecinco, Cuatro i CNN+.

Cañas és llicenciada per la Universitat Complutense, va fer els seus primers treballs com a reportera al ‘Diario de Cádiz’ i ‘Informacions’. La major part de la seva carrera professional l’ha desenvolupat al diari ‘El País’, on ha sigut cap de les seccions de Madrid i Societat, corresponsal a Brussel·les i a París i editorialista. Actualment és subdirectora de l’Escola de Periodisme UAM-El País i articulista sobre temes socials.  Va ser membre fundador de la revista ‘El Globo’, del grup PRISA, i també va ser directora general d’Informació Internacional a la Secretaria d’Estat de Comunicació entre el 2006 i el 2008. El 2011 va formar part de la comissió per a la modernització del llenguatge jurídic, l’informe del qual es va elevar al Govern.

Temes:

Govern