Roldán qualifica de «xantatge» la taula de diàleg

La líder de Cs aposta per una aliança amb el PP i entitats de la societat civil per no perdre «cap vot constitucionalista»

lorena

lorena

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

La líder de Cs a Catalunya, Lorena Roldán, ha qualificat aquest diumenge de «taula de xantatge» la taula de diàleg entre el Govern i la Generalitat, i ha demanat al president del Govern, Pedro Sánchez, que no legitimi el president de la Generalitat, Quim Torra.

En declaracions abans d’assistir a les XXIII Jornades Commemoratives del Dia d’Andalusia a l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona), ha dit que Torra no és un interlocutor vàlid perquè «és una persona que ha sigut inhabilitada i condemnada per desobediència».

«Des d’aquí fem una crida al senyor Sánchez perquè deixi de donar ales al separatisme», ha qualificat d’error el recolzament del president del Govern a la taula de diàleg, i li ha reclamat que pensi en tots els catalans.

Roldán ha assegurat que en aquesta taula «els separatistes tornaran a demanar més privilegis per a ells mateixos, però no beneficis per a tota la ciutadania» i ha criticat que només volen parlar de com i quan trencar Catalunya de la resta d’Espanya, en les seves paraules.

A Torra li ha demanat que assumeixi que ja no és el president de la Generalitat i que faci un pas al costat per «deixar d’allargar aquesta agonia i tancar d’una vegada per sempre aquesta etapa negra que no ha portat res de bo» per poder iniciar una etapa de convivència, reconciliació i llibertat.

Pacte amb els populars

Roldán ha reclamat al PP que els constitucionalistes s’uneixin per a les pròximes eleccions a Catalunya, Euskadi i Galícia: «Nosaltres estem anteposant els interessos d’Espanya als interessos del partit i demanem al PP que actuï en conseqüència».

«Insisteixo que aquesta és una oferta que és per a tres territoris, que això va molt més enllà de les sigles», i ha explicat que plantegen aquesta aliança perquè estan en circumstàncies i territoris excepcionals.

Ha indicat que ha de ser transversal: «Volem parlar també amb entitats de la societat civil, amb tots aquells que defensen els drets i les llibertats en aquests territoris amenaçats pel nacionalisme».

«Davant la gravetat de la situació, amb un president del Govern que està disposat a qualsevol cosa, hem d’unir aquests esforços perquè no es perdi cap vot constitucionalista i per poder frenar l’amenaça nacionalista», ha declarat.

Ha afirmat que les negociacions estan en marxa i que volen ser generosos i no posar «límits ni obstacles», i ha recordat que queden pocs dies per a les eleccions basques i gallegues.

Resposta a De Carreras

Notícies relacionades

En resposta a l’entrevista a EL PERIÓDICO de Francesc de Carreras, un dels fundadors de Cs, que va dir que el partit ha de tornar al centre polític, Roldán ha assegurat que sempre han estat en aquesta actitud i que ho van demostrar amb la ‘via Arrimadas’, que «pretenia sumar esforços a esquerra i a dreta».

«Crec que aquesta proposta que hem llançat ara per poder assolir aquests acords transversals a Galícia, País Basc i Catalunya, torna a posar de manifest com Cs és un partit de centre», ha afirmat.