ENTREVISTA

Bosch: «La figura del mediador és útil quan les dues parts l'accepten»

El conseller d'Exteriors aposta per un «acord» de les forces sobiranistes per formar Govern després de les eleccions

bosch / periodico

1
Es llegeix en minuts
ACN

Alfred Bosch ha contestat a Quim Torra i a JxCat sobre què opina la seva formació sobre la figura del mediador. En una entrevista aquest diumenge amb l’agència ACN, el conseller d’Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència ha respost que aquesta firgura és «útil» quan les dues parts l’accepten. Bosch també ha apostat per què les forces sobiranistes –JxCat, ERC, comuns i CUP– arribin a un «acord» per formar Govern després de les eleccions.

«No podem permetre que Pedro Sánchez tapi el diàleg sobre el conflicte amb la comissió bilateral». Així s’ha expressat Bosch, que ha dit que convocarà la comissió bilateral –que presideix– quan sigui «madura», després d’acordar la seva ordre del dia. Però ha insistit que el president espanyol no pot «frenar ni impedir» el diàleg polític amb «l’excusa» d’aquesta eina. 

Bosch prioritza la taula de diàleg entre els dos governs: «Ens asseiem ja a la taula i comencem a parlar del conflicte polític que ens vam comprometre a abordar», ha sentenciat.

Document amb 44 punts

El conseller ha avisat que el document de 44 punts de Sánchez és «una confluència» perquè s’inclouen aspectes que fan referència al conflicte polític, que creu que s’haurien de tractar a la taula de governs. El conseller considera que, quan el govern espanyol «barreja les coses», sembla voler «passar per davant» les discussions competencials i «distorsionar» el debat polític.

Bosch assegura que complirà la seva «obligació» i que convocarà aquesta eina que preveu l’Estatut, però quan estigui prou «madura», sense concretar si arribarà abans o després de la reunió entre governs que s’ha de fer aquest febrer.

Bosch també adverteix la Moncloa que la proposta del govern per resoldre el conflicte polític no es pot limitar als 44 punts de Sánchez: «Si la resposta és parlar de trens, competències i transferències, com es feia fa 20 anys, els direm que així no es resol el conflicte», ha sentenciat.

Notícies relacionades

El conseller també ha insistit en el missatge per a Sánchez que «sense diàleg no hi ha legislatura, i que si el president espanyol vol Pressupostos i «certa estabilitat» ha de tenir-ho «molt clar».

«Els independentistes tenim la clau de la governabilitat d’Espanya, i ens hem de fer notar», ha remarcat.