RESOLUCIÓ JUDICIAL

El TSJC suspèn la nova causa contra Torra mentre resol les recusacions

La investigació es va obrir perquè el president es va negar a retirar una pancarta de recolzament als polítics presos

undefined52263084 grafcat1246  barcelona  12 02 2020   el presidente de la gen200213160006

undefined52263084 grafcat1246 barcelona 12 02 2020 el presidente de la gen200213160006 / Andreu Dalmau

1
Es llegeix en minuts
Efe

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha suspès la tramitació de la causa oberta al president català, Quim Torra, per negar-se a retirar una pancarta de recolzament als polítics presos, a l’espera de resoldre la recusació que aquest ha plantejat contra els magistrats del cas.

En una providència, la Sala Civil i Penal del TSJC acorda obrir una peça per resoldre l’incident de recusació plantejat per Torra contra els tres magistrats que van acordar investigar-lo per desatendre l’ordre de retirar els llaços, així com el que va ser designat instructor de la causa.

El TSJC ha obert una segona investigació al president de la Generalitat –condemnat a un any i mig d’inhabilitació per negar-se a retirar els llaços grocs d’edificis públics en període electoral–, en aquest cas per desatendre una ordre de l’alt tribunal català que l’emplaçava a despenjar del Palau de la Generalitat una pancarta de recolzament als polítics presos, de forma permanent.

Mentre es resol l’incident de recusació, el TSJC ha suspès la tramitació de la causa contra Torra i ordena als tres magistrats que s’abstinguin de continuar-la coneixent.

Investigació pels llaços

L’incident de recusació plantejat per Torra s’adreça contra els tres jutges que van decidir obrir la nova investigació pels llaços: el president del TSJC, Jesús María Barrientos, i els jutges Mercedes Armas i Carlos Ramos, designat instructor de la causa.

Notícies relacionades

En el cas de Barrientos i Armas, Quim Torra argumenta que tots dos han de ser apartats, ja que formaven part de la sala del TSJC que el va condemnar a un any i mig d’inhabilitació en l’altre procediment que se li va obrir per desobediència a l’ordre de la Junta Electoral de no retirar els llaços.

En el cas de Ramos, el president català en planteja la recusació per la seva «estreta vinculació» amb el PSC, ja que el magistrat va ser elegit entre una terna proposada pel Parlament, en el seu cas pel grup socialista.