Iglesias desatén les provocacions del PP en la seva primera sessió de control

El vicepresident segon respon a les crítiques dels conservadors llegint l'informe del relator de l'ONU

GRAF4588. MADRID, 04/02/2020.- El presidente del Gobierno, Pedro Sánchez (i), junto a la vicepresidenta primera del Ejecutivo, Carmen Calvo (c), y el vicepresidente segundo, Pablo Iglesias (d), desde sus escaños, durante el pleno celebrado este martes en el Congreso de los Diputados en Madrid. EFE/Zipi

GRAF4588. MADRID, 04/02/2020.- El presidente del Gobierno, Pedro Sánchez (i), junto a la vicepresidenta primera del Ejecutivo, Carmen Calvo (c), y el vicepresidente segundo, Pablo Iglesias (d), desde sus escaños, durante el pleno celebrado este martes en el Congreso de los Diputados en Madrid. EFE/Zipi / Zipi (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Miguel Ángel Rodríguez

Pablo Iglesias  ha arribat aquest dimecres al  Congrés dels Diputats  per fer front a la seva primera sessió de control al Govern. Assegut al grup blau ha hagut de respondre per primera vegada a la Cambra baixa com a vicepresident segon de l'Executiu. Davant dels atacs del secretari general del PPTeodoro García Egea, el cap dels morats ha optat per evitar entrar en conflicte amb el dirigent conservador i defensar la seva gestió al capdavant de la cartera de Drets Socials i Agenda 2030[Últimes notícies del Govern de Pedro Sánchez i de Catalunya | DIRECTE]

«Celebro que estiguin interessats pels objectius de l'Agenda 2030. Com vostè sap tenen a veure amb la justícia social, amb el canvi climàtic, amb la igualtat de gènere», ha respost Iglesias a la pregunta plantejada per García Egea que versava sobre «com coordinaran les polítiques de l'Agenda 2030» i que el diputat conservador ha aprofitat per retreure-li, amb sorna, que ha passat «de les mànigues de camisa a l'americana, de la bici al cotxe oficial, de la motxilla a la cartera» i, sobretot, d'haver instal·lat el «comunisme d'elit» en el qual es reparteixen ministeris. 

«El senyor Sánchez, intentant reduir al mínim el seu paper li ha atorgat una cartera de màxima exposició però de mínimes competències», ha continuat provocant el dirigent del PP a Iglesias.  «Jo li recomanaria un altre tipus d'estratègia. Indiqui-ho a la ministra d' Exteriors  quina és la posició sobre Veneçuela, expliqui-li al ministre Marlaska el que és sòl espanyol o intenti que el senyor Ábalos digui una veritat que només vostè sap», ha continuat amb ironia. 

Notícies relacionades

La respuesta de Iglesias ha continuado en la línea de los Objetivos de Desarrollo Sostenible y ha leído parte del informe del relator de la ONU sobre Espanya en el qual es recull que hi ha àrees en pitjors condicions que les dels camps de refugiats.