Feijóo opta a la reelecció: «Ens seguirem partint la cara per Galícia»

El mandatari busca la seva quarta majoria absoluta després d'anunciar ahir l'avenç electoral al 5 d'abril

GRAF8176. SANTIAGO DE COMPOSTELA, 10/02/2020.- El presidente de la Xunta de Galicia, Alberto Núñez Feijóo (d), junto al vicepresidente, Alfonso Rueda (i), durante el consello tras el que anunció la convocatoria de elecciones autonómicas, esta tarde en Santiago de Compostela. EFE/Lavandeira jr

GRAF8176. SANTIAGO DE COMPOSTELA, 10/02/2020.- El presidente de la Xunta de Galicia, Alberto Núñez Feijóo (d), junto al vicepresidente, Alfonso Rueda (i), durante el consello tras el que anunció la convocatoria de elecciones autonómicas, esta tarde en Santiago de Compostela. EFE/Lavandeira jr / Lavandeira jr (EFE)

1
Es llegeix en minuts
X. A.Taboada

Sense cap sorpresa i com tots al partit esperaven, Alberto Núñez Feijóo tornarà a ser el cap de llista del PPdeG en les pròximes eleccions autonòmiques. Intentarà revalidar el seu quart mandat consecutiu el pròxim 5 d’abril. El líder del PPdeG acaba d’anunciar davant de la junta directiva del partit la seva decisió formal de presentar-se de nou com a candidat i, com es podia esperar, tot van ser aplaudiments i víctors per part dels qui en els últims mesos no van deixar d’insistir que era la millor opció i van provar de convèncer-lo perquè fes aquest pas.

L’entorn per comunicar la seva elecció ha sigut el mateix que va escollir el 2016 per avançar que es presentava als seus tercers comicis autonòmics i també el 2018 per constatar que no anava a lluitar pel lideratge nacional del PP. Avui, al mateix hotel, acaba de ratificar que competirà per la victòria a l’abril i que intentarà igualar el rècord de Manuel Fraga d’aconseguir quatre majories absolutes consecutives, segons informa ‘El Faro de Vigo’.

Avui també està programada una una reunió del comitè electoral nacional del PP per designar els caps de llista als comicis al País Basc i Galícia i donarà el seu suport a les candidatures d’Alfonso Alonso  Alberto Núñez Feijóo, respectivament.

Dissolució del Parlament gallec 

Notícies relacionades

Després d’anunciar ahir l’avançament de la convocatòria electoral –motivat per l’avenç al País Basc–, el Diari Oficial de Galícia publica avui el decret firmat pel president de la Xunta per qui es dissol el Parlament, que es tornarà a constituir el pròxim cinc de maig a les 11 hores.

Quant a l’elecció de diputats no hi ha variacions, de manera que la Corunya  n’elegirà 25, Pontevedra 22 i Ourense i Lugo, 14 cada una, per completar els 75 escons. La durada de la campanya, que durarà 15 dies, ens el divendres 20 de març i el divendres 3 d’abril.