'CAS 3%'

Cs demana a la Mesa del Parlament iniciar els tràmits per cessar el síndic

Roldán vincula Ribó amb la corrupció de CDC i l'acusa de fer declaracions «ultranacionalistes»

zentauroepp50439905 roldan en el parlament191017114049

zentauroepp50439905 roldan en el parlament191017114049 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
Júlia Regué

El grup parlamentari de Ciutadans ha registrat aquest dimarts un escrit dirigit a la Mesa del Parlament en la qual exigeix que es posin en marxa els tràmits per cessarRafael Ribó del seu càrrec de síndic de greuges. Ribó té el càrrec caducat des de fa just un any i està en funcions a causa de la falta d’acord entre parlamentaris per nomenar-ne un altre.

Els taronges al·leguen que és «sospitós d’haver sigut beneficiari de la trama corrupta del 3%», ja que està sent investigat per l’Audiència Nacional. El jutge José de la Mata ja ha posat data perquè Ribó, aclareixi els viatges de la Champions del 2015 i el 2009, que li va pagar l’empresari Jordi Soler, imputat en el ‘cas 3%’. Serà el pròxim dia 18 quan doni les explicacions que consideri oportunes en relació amb aquests desplaçaments a la final del campionat de futbol europeu.

Notícies relacionades

La líder de Cs a Catalunya, Lorena Roldán, també ha carregat contra Ribó per fer «declaracions ultranacionalistes» minimitzant el problema de les llargues llistes d’espera i alertant del «sobrecost» causat per persones de fora de Catalunya que venen a operar-se a hospitals catalans. Precisament, aquest dilluns, Ribó va comparèixer en comissió parlamentària per donar explicacions sobre les seves asseveracions i va apuntar que el titular que es va estendre entre els mitjans de comunicació no es corresponia amb les declaracions que va fer i va insistir que no li incumbeix ni a ell ni al seu equip mirar les llistes d’espera: «Evidentment hi ha un problema de llistes d’espera, però ens equivocarem si posem el focus on no toca».

Perquè aquest tràmit de destitució segueixi endavant necessiten dos terços dels 135 diputats o el recolzament de tres grups parlamentaris; tot i que perquè sigui cessat finalment han de conjurartres cinquenes parts de l’hemicicle (85 dels 135), per la qual cosa la decisió quedaria en mans de partits independentistes, que li han donat suport en diverses ocasions.