Cap mandatari va contestar la carta de Torra després de la sentència del procés

El Govern admet en una resposta al PSC que no hi va haver retorn de la missiva

Addueix que es tractava d'una iniciativa a títol informatiu

zentauroepp52247174 quim torra200211100714

zentauroepp52247174 quim torra200211100714

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal

Quan el Tribunal Suprem va emetre la sentència del procés, el president Torra va comparèixer de forma solemne per mostrar-hi el seu rebuig frontal i anunciar una sèrie de decisions. Entre d’altres, enviar una carta als principals presidents i primers ministres estrangers, així com ambaixades i consolats del G-20 i de l’Associació Europea de Lliure Comerç, per informar-los sobre la sentència i la reacció del Govern.

En una resposta parlamentària del Govern a preguntes del PSC, avançada per Ràdio Barcelona, Presidència confirma que aquestes missives no han tingut cap resposta. «No consta cap resposta», admeten al gabinet del president, si bé precisen que es va tractar de cartes «a efectes informatius» i per això, addueixen, no s’ha produït cap reacció.

Notícies relacionades

Torra també va enviar una carta al rei Felip VI i una altra al president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, per demanar-los una «reunió urgent» per avaluar la situació en l’«hora greu» que viu Catalunya. Aquesta reunió no s’ha produït en el cas del Rei i sí, mesos després, en el cas del president del Govern, però no cenyida al contingut de la sentència.

Torra també va prometre una resposta unitària a la sentència, que va tardar setmanes a votar-se al Parlament i va generar l’enèsima polèmica entre forces independentistes.