DONA DE PASQUAL MARAGALL

Condol multitudinari de la classe política per la mort de Diana Garrigosa

La presidenta de la Fundació Pasqual Maragall ha mort de forma sobtada

tuits-garrigosa / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Diana Garrigosa, economista, professora i dona de Pasqual Maragall, ha mort aquest dilluns de forma sobtada a Barcelona als 75 anys. La dona del president s’havia bolcat en la lluita contra l’Alzheimer des que al president li van detectar aquesta malaltia i a impulsar la fundació que porta el seu nom i que ella presidia. 

Ara, després de la seva mort, la classe política ha volgut agrair-li la seva tasca i acompanyar la família en aquest moment tan dur. El president del Govern, Pedro Sánchez, ha expressat aquest dilluns la seva «enorme tristesa» per la mort de Garrigosa. «Ens deixa una dona forta que va dedicar els seus últims anys a impulsar la investigació per prevenir l’Alzheimer. Una sincera abraçada, Pasqual. Un petó a tota la família», ha dit Sánchez a Twitter.

En un tuit, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, s’ha fet ressò de la mort de Garrigosa i ha traslladat les seves condolences a la seva família i amics: «Que la terra li sigui lleu», ha postil·lat el líder del PSC, partit del qual Pasqual Maragall es va donar de baixa després del seu mandat com a president, entre el 2003 i el 2006.

Així mateix, el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, en un altre tuit, s’ha mostrat «molt trist» per la notícia i ha definit Garrigosa com una dona «plena d’empenta, sensibilitat i coratge, demostrats, en moments difícils» de la història de Barcelona i Catalunya.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha expressat aquest dilluns el seu condol per la mort de Garrigosa a la qual ha descrit com a dona «forta, discreta i lluitadora contra l’Alzheimer». «Ningú esperava aquest adeu sobtat a Diana Garrigosa. Una gran dona de Barcelona per mèrits propis. El meu condol a la seva família i molt especialment al MHP Maragall», ha assegurat l’alcaldessa en un apunt a Twitter.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha expressat aquest dimarts la seva «tristesa» i ha agraït la seva «vocació de servei al país. «Guardarem un lloc especial de la nostra memòria individual i col·lectiva per a Diana Garrigosa, amb el seu exemple i el seu caràcter, en agraïment per la feina feta», ha dit Torra en un comunicat.

Notícies relacionades

L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha evocat aquest dilluns l’«immens treball, generós i incansable», contra l’Alzheimer de Garrigosa, i en un tuit ha enviat el seu condol i el seu afecte al seu marit i a tota la seva família. En un altre tuit, la dona de Puigdemont, Marcela Topor, també ha expressat «tot l’afecte i recolzament al MH president Maragall, amics i família».

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha reconegut la seva tasca contra l’Alzheimer. «El meu sentit condol a tota la seva família i un gran reconeixement per la lluita que va encapçalar contra l’Alzheimer», ha afirmat en un tuit.