El PP afirma que no pot confirmar Alonso com a candidat basc

GRA100. SAN SEBSTIÁN, 22/10/2017.- El presidente del PP vasco, Alfonso Alonso, ha intervenido en un acto organizado por su partido hoy en San Sebastián, junto al vicesecretario de Política Social y Sectorial del Partido Popular, Javier Maroto, y el presidente de esta formación en Gipuzkoa, Borja Sémper. EFE/Javier Etxezarreta

GRA100. SAN SEBSTIÁN, 22/10/2017.- El presidente del PP vasco, Alfonso Alonso, ha intervenido en un acto organizado por su partido hoy en San Sebastián, junto al vicesecretario de Política Social y Sectorial del Partido Popular, Javier Maroto, y el presidente de esta formación en Gipuzkoa, Borja Sémper. EFE/Javier Etxezarreta / Javier Etxezarreta (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El secretari general del PPTeodoro García Egea, ha demanat frenar les «especulacions» sobre la candidatura del partits a les eleccions al País Basc, ja que, segons ha recalcat, ni tan sols estan convocats els comicis i cal respectar els procediments interns. Des de la direcció nacional del partit remarquen que cal respectar els temps i les normes internes. «Els temps els marca Génova i quan s’hagi de dir, es dirà», asseguren fonts de la cúpula popular.

Així s’ha pronunciat en una roda de premsa a la seu del PP, un dia després de la reunió de la Junta Directiva extraordinària celebrada al País Basc en què Alfonso Alonso va rebre el suport del partit al seu projecte i el seu lideratge. «Si Pablo Casado em diu que no hi vaig, no hi vaig, però tinc suport i tenim il·lusió», va dir aquest dijous el president del PP basc.

Al ser preguntat si hi ha dubtes amb la candidatura d’Alfonso Alonso per encapçalar la llista a Euskadi i si podria plantejar-se candidats com ara Rosa Díez i Maite Pagazaurtundua, García Egea ha dit que el PP del País Basc «té un president que es diu Alfonso Alonso» i ha recordat que «no hi ha eleccions convocades».

«Respecte als òrgans»

Notícies relacionades

«He de tenir el màxim respecte pels òrgans interns del meu partit, entre els quals el Comitè Electoral, que és l’encarregat de reunir-se per designar, en cas de convocatòria electoral, els candidats en les diferents eleccions», ha manifestat, per afegir que la direcció nacional recolza l’organització territorial del PP basc i totes les altres.

Sobre el fet que el lideratge i candidatura del gallec Alberto Núñez Feijóo es diu que no està en dubte i, no obstant, el partit no confirma Alfonso Alonso, García Egea ha reiterat que no hi ha eleccions convocades en cap d’aquestes comunitats i ha dit que el seu partit «compleix els procediments interns». «Quan estiguin les eleccions convocades, es reuniran els òrgans interns i es prendran aquesta sèrie de decisions», ha afegit. «El PP té presidents «excepcionals», ha conclòs.