Puigdemont: «Aquesta és la foto que no volien i ja la tenen»

L'exconsellera d'Educació, Clara Ponsatí, recull la seva credencial i s'incorpora al Parlament Europeu junt amb Carles Puigdemont i Toni Comín

ponsati / periodico

1
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez

L’exconsellera d’Educació, Clara Ponsatí, ja té la credencial provisional que l’acredita com a membre del Parlament Europeu. «Aquesta és una foto que no volien i la tenen. Tres eurodiputats de JxCat-Lliures per Europa. A tots tres ens van impedir ser a les llistes. A tots tres ens han impedit ser presents des del primer dia com el tribunal ha reconegut teníem dret. A tots tres ens demanen el suplicatori però lluitarem», ha celebrat i avisat Carles Puigdemont que junt al també eurodiputat i exconseller Toni Comín ha comparegut a les portes del Parlament Europeu acompanyant Clara Ponsatí.

Els tres han celebrat l’arribada d’un moment molt esperat, que s’oficialitzarà el pròxim dilluns a Estrasburg quan el president de l’Eurocambra prengui nota oficialment de la incorporació de Ponsatí, a més dels 26 nous eurodiputats que s’incorporaran al Parlament Europeu com a conseqüència de la sortida del Regne Unit de la UE i la redistribució d’escons.

Notícies relacionades

«Hi ha hagut molta gent molt poderosa que ha treballat per evitar aquest moment i no ho han aconseguit. Això és una bona divisa per emprendre noves negociacions. No s’ha de renunciar a res del que ens ha arribat fins aquí perquè malgrat les dificultats hi ha resultats», ha celebrat l’expresident sobre la reunió que mantindran aquest dijous Quim Torra i el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez. Una trobada de la qual un bon resultat seria que «Sánchez estigui d’acord en organitzar un referèndum d’autodeterminació». Una cosa, ha dit, de la qual sortirien «beneficiades les dues parts» i que «seria saludat en aquesta casa [Parlament Europeu]».

Ponsatí ha explicat que de moment continuarà residint a Escòcia però que el jutge que tramita l’euroordre dictada contra ella pel Tribunal Suprem està al corrent de la seva elecció com a eurodiputada i ha donat permís perquè pugui desplaçar-se amb llibertat a Estrasburg. «Estan totalment informats de les meves anades i vingudes» i «en tot cas puc viatjar amb tota tranquil·litat», ha indicat satisfeta amb aquest nou «desafiament personal i col·lectiu».