ACTE PÚBLIC A BCN

Igea pren el pols als crítics de Cs

Afiliats descontents amb el rumb del partit estudien plantar cara a Arrimadas

Reclamen que els militants puguin elegir els líders i les direccions territorials

700x420 igea11

700x420 igea11

2
Es llegeix en minuts
Júlia Regué
Júlia Regué

Cap de la secció de Política.

Especialista en política.

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

Els crítics de Ciutadans s’estan organitzant contra rellotge per poder arribar al congrés de mitjans de març com a contrapès, amb la força necessària per poder presentar, si així ho decideixen, una candidatura que faci front a Inés Arrimadas

El vicepresident de la Junta de Castella i Lleó, Francisco Igea, la cara visible d’aquest sector, va aterrar aquest divendres a Barcelona per celebrar el primer acte públic amb afiliats de tot Espanya, i al qual van acudir tres cofundadors de Cs (Xavier Pericay, Ferran Toutain i Félix Pérez Romera), a més de diputats del Parlament descontents amb el rumb pres pel partit. Amb l’eslògan Ciutadans ets tu, reclamen «més democràcia interna» perquè els militants puguin escollir els líders i les direccions territorials en comptes que ho faci l’executiva nacional. 

Pericay, que va deixar els seus càrrecs al juliol, va assegurar que la desfeta del 10-N es deu al fet que «no ha funcionat el conjunt de la maquinària d’aquest partit» perquè «les decisions es prenen entre cinc o sis persones». «Ningú dubta que Arrimadas és la millor candidata, però si no fem que el partit funcioni, estigui viu i no tingui por del debat, aquest partit no aixecarà el cap com l’ha d’aixecar», va afegir, i va carregar contra la gestora per no recollir les seves demandes. 

Notícies relacionades

Aquestes setmanes, Igea està prenent el pols als quadros mitjans del partit a tot Espanya per saber si tindria recolzaments en cas de fer un pas endavant. Abans de l’acte a Barcelona, va fer divendres passat un acte similar a Oviedo (Astúries). Igea ha assegurat en diverses ocasions que, si Arrimadas descentralitza el funcionament de Cs, ell la recolzarà i defensarà com a successora de Rivera. No obstant, si no assumeix la seva petició, estudiarà la possibilitat de presentar-se contra ella. «Vull ser respectuós», va apuntar aquest divendres, abans de l’inici de l’acte, i es va queixar d’haver-se assabentat per la premsa de l’«error» de buscar una aliança amb Cs a Catalunya, Euskadi i Galícia. Precisament, Arrimadas va proposar aquest divendres començar a estudiar pactes «transversals» amb forces constitucionalistes i que ho debatin en una reunió extraordinària de la direcció. 

La dirigent interina del partit li ha respost en públic al seu requeriment amb dues idees: no creu en els partits amb «baronies» i li ha suggerit que es presenti contra ella. Igea té de temps per fer-ho fins al 26 de febrer. En aquestes setmanes, el procés intern està en la fase en què les agrupacions estan debatent les ponències d’estatuts (que no inclouen les baronies) i estratègia que ha proposat la gestora, molt continuista respecte a l’executiva que va deixar Rivera. Els militants votaran entre els aspirants els dies 8 i 9 de març.