COMISSIÓ DEL 155

Rull: «Avui som els independentistes, demà qualsevol que s'atreveixi a discrepar»

L'exconseller denuncia la sentència del procés i afirma que la «repressió» de l'Estat es manté

Considera que el 155 «és l'expressió descarnada de la debilitat de l'Estat»

rull vid 28 174734 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Fidel Masreal

L’exconseller de Territori, Josep Rull, ha carregat amb contundència contra l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya i contra la sentència del procés, durant la seva intervenció en el Parlament al si de la comissió d’investigació del 155 i després d’obtenir un permís penitenciari, com la resta dels condemnats del procés.

Rull, aplaudit a la seva entrada per diputats sobiranistes, ha centrat la seva intervenció en una autoafirmació respecte a la seva participació en el procés i en la crítica a la falta, al seu judici, de separació de poders en l’Estat. 

L’exconseller s’ha centrat en el 155, que ha emmarcat en una «estratègia» d’alguns poders de l’Estat i ho ha definit com «l’expressió més descarnada de la debilitat de l’Estat a l’hora d’afrontar un plet democràtic».

El diàleg

Rull no ha entrat en qüestions d’actualitat, si bé sí que ha fet una referència positiva a la política de pacte i diàleg. «Els forts pacten, els febles imposen», ha assegurat amb referència al Govern i a l’Estat. I ha afegit que la «repressió» continua vigent per part d’«alguns poders públics».

Notícies relacionades

L’exconseller s’ha referit a qüestions com el decret de trasllats d’empreses amb seu social a Catalunya. I s’ha referit a les condemnes del Suprem després del judici del procés, que ha atribuït a motivacions polítiques. «És inaudit, és una autèntica vergonya, no ens pot deixar impassibles, ha passat massa inadvertit, no és normal que se’ns hagi condemnat per haver defensat unes idees», ha assegurat en la seva intervenció, seguida pels grups de JxCat, ERC, la CUP i els comuns, i que ha comptat, com les anteriors compareixences de JunquerasTurullRomeva i Forn, amb l’absència del PSC, el PP i Ciutadans, que només ha intervingut a l’inici de la sessió matinal.

Rull ha criticat també l’actuació del Tribunal Constitucional. «Que Espanya no tingui un TC en termes homologables com a tribunal de garanties és un problema no per als que som a la presó sinó per al conjunt de ciutadans d’Espanya». I ha acabat, en relació amb la sentència del procés, amb una advertència: «Avui som els independentitas, demà qualsevol altre que s’atreveixi a discrepar».