Els lletrats del Parlament de moment no faran un nou informe sobre Torra

Asseguren que la decisió de retirar-li o no l'escó és «política»

Diuen que no se'ls ha encarregat cap altre text sobre la situació del president

zentauroepp45722360 barcelona 02 11 2018 pol tica  acto institucional del govern200124132016

zentauroepp45722360 barcelona 02 11 2018 pol tica acto institucional del govern200124132016 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els lletrats del Parlament afirmen que l’informe que ja van redactar sobre la situació de Quim Torra quan la Junta Electoral Central (JEC) va decidir retirar-li l’acta de diputat continua sent vigent. Segons fonts jurídiques de la cambra, aquest divendres faran una reunió ordinària i no està en l’ordre del dia l’elaboració d’un informe nou després que ahir el Tribunal Suprem (TC) rebutgés la petició de Torra de suspendre l’ordre de la JEC. De fet, només el president del Parlament, Roger Torrent, o la Mesa tenen la potestat per encarregar un nou informe als lletrats i, malgrat les peticions de Cs i el PSC, no ho han fet. Aquestes mateixes fonts jurídiques asseguren que la decisió de si treure o mantenir Torra a l’escó és política, informa l’ACN.

Notícies relacionades

Just després de la decisió d’ahir per part del Suprem, la JEC va requerir a Torrent que de manera «immediata» substitueixi Torra com a diputat, però de moment Torrent no s’ha pronunciat públicament i no hi ha pistes sobre com actuarà en vista de la petició de la JEC. Tot i així, dilluns que ve se celebrarà un ple on hi haurà votacions en què Torra pretén participar com a diputat.

Tornant al contingut de l’informe sobre la situació de Torra, els lletrats conclouen que la JEC no pot retirar la seva acta de diputat i, tot i que fos així, aquest no tindria raons per abandonar el seu càrrec com a president de la Generalitat. Es pot recordar que els antecedents de l’estat actual de Torra consisteixen en la sentència del TSJC, que ordenava la inhabilitació de Torra durant un any i mig per desobediència per no retirar a temps la pancarta del balcó de la Generalitat.