Lledoners proposa el segon permís per a Cuixart, aquesta vegada de 72 hores

La petició de la junta de tractament de la presó ara l'haurà d'aprovar el jutjat de vigilància penitenciària

zentauroepp51798772 cuixart200118194210

zentauroepp51798772 cuixart200118194210

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La junta de tractament de la presó de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada (Barcelona), ha acordat una nova proposta de permís per estar fora de presó per al president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. Si el primer permís va ser de 48 hores, ara la junta proposa un permís de 72 hores. Com que el permís és de tres dies, correspon al jutjat de vigilància penitenciària aprovar la proposta.

Cuixart, condemnat a 9 anys de presó en el judici de l’1-O, té el segon grau penitenciari, classificació que es dona a aquells reclusos que han complert una quarta part de la condemna i que tenen bona conducta. 

Notícies relacionades

En el seu primer permís, com que va ser de dos dies, l’autorització a la proposta de Lledoners la va donar el Servei de Classificació de la Conselleria de Justícia de la Generalitat. Cuixart podrà disfrutar del seu permís en la intimitat si així ho desitja, ja que la Generalitat ha assenyalat que no concretarà quan serà la sortida.

Cuixart va sortir per primera vegada de Lledoners, després de 822 dies entre reixes, la tarda del 16 de gener. A les portes de la presó l’esperaven familiars, ciutadans i alguns polítics, com el conseller Damià Calvet i el president del PDECat, David Bonvehí. En aquest primer permís, el president d’Òmnium no va tenir agenda pública i va dedicar les 48 hores a estar amb la seva parella, Txell Bonet, i els seus fills. Cuixart va tornar a la presó el 18 de gener a la tarda